У віденському музеї картини «заговорили» українською мовою

У відомій художній галереї «Альбертіна» у Відні запустили україномовний аудіогід.

Робота з перекладу та звукозапису для віденської галереї тривала чотири місяці. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

– Українські туристи та українці, які живуть в Австрії, матимуть змогу почути рідною мовою історію створення та цікаві подробиці про шедеври світового класичного модерну з музейних експозицій «Від Моне до Пікассо», у які входять твори Моне, Ренуара, Тулуз-Лотрека, Сіньяка, Матісса, Мунка, Пікассо, Модільяні, Шагала, Малевича, Кокошки та інших, – йдеться у повідомленні.

Українською також можна прослухати екскурсію парадними залами палацу, побудованого у стилі класицизму, який відтворює культуру епохи Габсбургів. Перекладений аудіогід буде доступний і для запланованої на кінець серпня виставки творів з приватної колекції французького модерну Ханлозера, на якій будуть представлені роботи Ван Гога, Сезанна, Годлера.

Зазначимо, що це перший аудіогід, створений з ініціативи та за підтримки першої леді України Олени Зеленської. Робота триває: вже закінчується звукозапис екскурсії українською для Латвійського національного художнього музею, готується ще декілька перекладів і паралельно тривають перемовини з музеями.

Нагадаємо, що роздуми про стародавні міфи показують у київській галереї.

Читайте більше цікавих новин у рубриці "Неофіційно"

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *