Театральний фестиваль Andriyivsky Fest оголосив переможців

Стали відомі результати Українського формату Міжнародного театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest 2019-2020, що відбувся завдяки підтримці проєкту НСТДУ «Нема провінції в культурі». Спектаклі були показані у Києві восени та взимку. 

Головною метою фестивалю є ознайомлення глядацької аудиторії з кращими досягненнями в галузі світового театрального мистецтва, розвитку цього жанру в Україні, Європі та світі. Як показує театральна практика, камерне театральне мистецтво сьогодні розвивається не менш потужно, ніж мистецтво великої сцени. Відкриття камерних, Малих сцен є трендом розвитку театрального мистецтва сьогодні. Камерна сцена дає можливість акторам та режисерам говорити з публікою на інтимні, душевні теми. Часто саме камерна сцена стає місцем для експериментів як для акторів, так і для режисерів та сценографів.

З 2017 року Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав (театрів) AndriyivskyFest проводить київський академічний театр «Колесо» за підтримки Департаменту культури КМДА.

Кращою виставою став «Пустостан» за п'єсою Маліни Пшесьлюги львівського театру «І люди, і ляльки». Це філософська притча сучасної польської письменниці. 

Чoму найрідніші люди стають іноді чужими й байдужими? Що краще: намагатися будь-що зберегти родину, де панує байдужість і порожнеча, чи відважитися на самотність? Чи люди, що живуть минулим, і ті, що живуть ілюзіями про майбутнє, є однаково мертвими для сьогодення? Що робити, коли у домі й у серці оселилася Пустота? Можливо, єдиним рятунком є Любов? Чому деякі люди усе життя шукають цю любов і не знаходять?.. Приблизно такі питання постають у п’єсі. Авторка не дає на них однозначної відповіді, залишаючи глядачам простір для роздумів.

За рішенням журі переможець Українського формату AndriyivskyFest 2019-2020 вистава «ПУСТОСТАН» Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» братиме участь у міжнародній програмі фестивалю, що відбудеться вже у 2021 році.

Переможці Українського формату Міжнародного театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest 2019-2020

НАЙКРАЩИЙ АКТОРСЬКИЙ АНСАМБЛЬ

Вистава «Обережно – жінки!» за п'єсою Андрія Курейчика Театр Кропивницкого (постановка, переклад та музичне оформлення заслуженої артистки України Liudmyla Kolosovych).

НАЙКРАЩА СЦЕНОГРАФІЯ Вистава «Останній герой суїциду» за п'єсою Неди Нежданої Луганський Обласний Академічний Український Музично-Драматичний Театр. Художник – Ірина Лубська (режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Владимир Московченко).

НАЙКРАЩА ЖІНОЧА РОЛЬ Майя Павлівна у виконанні народної артистки України Клавдії Баріл Вистава «Селфі зі Склерозом» за п'єсою Олександра Володарського Вінницький Академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського (режисер-постановник – народна артистка України Таїса Славінська).

НАЙКРАЩА ЧОЛОВІЧА РОЛЬ Рома Оськін, Арчіл Олександрович Мікелтадзе, Веніамін Іонович Єсафов у виконанні Олександр Радько Вистава «Селфі зі Склерозом» за п'єсою Олександра Володарського Вінницький Академічний музично-драматичний театр ім. М.Садовського (режисер-постановник – народна артистка України Таїса Славінська).

НАЙКРАЩА ВИСТАВА Вистава «Пустостан» за п'єсою Маліни Пшесьлюги Театр «І люди, і ляльки» (режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Олекса Кравчук).

ВІДЗНАКА «За режисерський дебют» Anastasia Kuzyk за виставу «Невчасно» за п'єсою Лани Ра Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка.

Нагадаємо, на території Київської фортеці грають вистави.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *