У київському метро заспівав Фігаро

Київська опера (Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва) в рамках проєкту «Якщо ти не йдеш у театр – театр приходить до тебе» презентувала музичне відео. ​У ролику Фігаро, персонаж опери Вольфганга Амадея Моцарта «Весілля Фігаро», опиняється в одному з вагонів Київського метро. Герой порушує звичну поїздку пасажирів підземки, зваблює їх своїм співом, і вони також стають учасниками оперного дійства. Хто зрештою залишився звабленим – дізнайтеся з відео.

Ідея проєкту народилася в час карантинного локдауну та покликана привернути увагу до проблем культурної сфери. Попри часткове зняття обмежень, театральні зали досі заповнені лише наполовину. Тож оперні герої освоюють міський простір, стаючи ближчими до глядачів. Раніше герої опери Гаетано Доніцетті «Viva la mamma» вже з’являлися на столичному Житньому ринку.

Проєкт Київської опери наголошує, що високе оперне мистецтво може бути сучасним та цікавим кожному. Саме тому оперні номери виконуються в українському перекладі, а жанр еротичного трилера сприяє ще кращому розумінню героїв сучасним глядачем.

Нещодавно Київська опера відкрила 39-й театральний сезон святковим Гала-концертом за участю солістів театру, оркестру, хору та зірок світової оперної сцени. А вже 10 жовтня відбудеться прем’єра україномовної версії еротичного трилера «Весілля Фігаро».

Нагадаємо, у столиці назвали номінанта від України на Оскар.

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *