У центрі Києва показують магію Марчука та Новікова

Марія КАТАЄВА

У Музеї історії міста Києва до кінця тижня триває виставка «Магія штриха. Діалог двох геніїв», яка знайомить із творчістю Івана Марчука та Миколи Новікова.  



Івана Марчука називають українським Ван Гогом, бо його ім’я могло б приваблювати у Київ туристів так само, як ім’я Ван Гога сприяє туризму в Амстердам. А Миколу Новікова називають одеським Ван Гогом через характерний динамізм його робіт і татуювання «Вінсент» на грудях. Що ще об’єднує світи цих двох, без перебільшення, геніальних художників? Який наратив утворять їхні роботи, коли опиняться в одному виставковому просторі? Діалогізм чи протиріччя? Доповнення чи різкий контраст?



В експозиції представлено більше пів сотні робіт з колекції галереї «Les Noms».



Іван Марчук – жива легенда українського мистецтва, єдиний український художник, визнаний Міжнародною академією сучасного мистецтва в Римі. Він є засновником «пльонтанізму». 



Микола Новіков – легенда одеського андеграунду, обдарований маргінал і бездомний художник. Новіков неодноразово відбував покарання за ґратами, де і сформувався його унікальний стиль: мінімалістичні лінії, абстрактний фігуративізм, активні штрихи та плями туші. Його оригінальний спосіб мислення, цікава композиція, технічна досконалість та стилістичне різноманіття підходів є дивовижними та захоплюючими. За життя він не продавав свої роботи, проте зараз вони високо цінуються в артсередовищі.

Коли: до 16 лютого.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вартість квитків: 100 грн, пільговий – 70 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *