Яскрава експозиція харківських художників триває у столиці

Марія КАТАЄВА

На другому поверсі Національного художнього музею ще можна побачити виставку Євгена Світличного і Володимира Шапошникова «Це коло ти залишиш».



Цей проєкт є результатом творчої співпраці двох харківських митців, друзів і однодумців та вперше експонується в Києві.

Фактично спільний проєкт Світличного (нар. 1948 р.) та Шапошникова (1949-2017 рр.) тривав десять років – перші роботи датовані 1986-м, останні – 1999 роком, але по суті можна говорити про тридцятирічний відрізок часу, оскільки митці часто працювали зі своїми давніми творами. Ця практика починалася швидше як гра, коли один автор допрацьовував роботи іншого. Поступово цей принцип набув форми і сталості концептуального жесту. 

На новому етапі роботи Світличний із бекґраундом монументальної школи та Шапошников з архітектурним досвідом працюють з відповідними темами і масштабами: античні й християнські образи, серед яких Пенелопа, Одіссей, Адам, Єва, Ісус, що виголошує Нагірну проповідь, стають наскрізними сюжетами-інструментами, живопис пишеться на аркушах ватмана, рулони якого передають із рук у руки (художники жодного разу не працюють одночасно і в одному просторі); розмір деяких робіт сягає 4 метрів.

 

Експозиція відкрита до кінця тижня. Сьогодні всіх охочих запрошують на фінісаж виставки, де відбудеться передача робіт митців до колекції музею, а також всі охочі матимуть змогу поспілкуватися з Євгеном Світличним, меценатами Тетяною і Борисом Гриньовими та командою виставкового проєкту.

Адреса: Національний художній музей України, вул. М. Грушевського, 6.

Вхід за музейними квитками.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *