Що нового покажуть в столичних кінотеатрах: Франсуа Озон та відьми

Марія КАТАЄВА

Традиційно у четвер на великі екрани виходять кіноновинки. Цього тижня зустрічаємо в кіно 19-й фільм Франсуа Озона, повернення "Забороненого" про Василя Стуса, загадкову стрічку, зняту у копродукції з Україною, романтичну комедію, а також багато жахів та трилерів під Хелловін.

Комедійний фільм жахів «Відьми» 



Маленький хлопчик втратив обох батьків, тож живе разом зі своєю бабусею. Від старенької він чує безліч цікавих історій. Та найкорисніші з них – про відьом. Адже їх у світі повно і кожна прагне нашкодити хоча б одній дитині. Якось хлопчик з бабусею приїздять на відпочинок до готелю. Виявляється, що саме тут має відбутися з’їзд відьом. Випадково дитя стає свідком цього збіговиська і, на біду, потрапляє злодійкам на очі. Верховна відьма (Енн Гетевей) перетворює малого на мишу. Нічого не поробиш! Тепер протистояти цьому кодлу відьом доведеться у такому вигляді.

Біографічна драма «Заборонений» 



1965 рік. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні. Реальна історія нескореного поета, історія кохання і зради, людської гідності та підлості.

Романтична комедія «Прикинься моїм нареченим» 



Події розгортаються у Варшаві. 30-річна Каріна (Юлія Камінська) – продюсер на телебаченні. Вона працює над створенням дитячого шоу талантів. Занадто активна та наполеглива матір тисне на дівчину, аби та скоріше знайшла собі пару. Такою парою для Каріни став режисер того ж проекту. Молодий, багатий та перспективний. Але геть непорядний, бо Каріна впіймала його з коханкою на гарячому. Розрив стосунків продюсерку одночасно й радує, й лякає. Бо ж днями відбудеться весілля сестри, а на церемонії вона зобов’язана представити гостям свого обранця. Аби не гаяти часу, дівчина починає пошуки. На перепоні стає дорожня аварія, у яку Каріна потрапила одразу після прощання зі своїм вже колишнім хлопцем.

Фентезійні жахи «Чаклунство: Спадок» 



Ханна (Кейлі Спенн) щойно переїхала разом із мамою до іншого міста. Тут у них буде нова сім’я, а також, можливо, нові друзі. У школі дівчину зустрічають вороже і одразу ж знаходяться охочі поглузувати над нею. Разом з тим з’являються і нові подруги. Про цих трьох дівчат ходять чутки, що вони справжні відьми. Вони проводять над Ханною ритуал посвячення і відтоді дівчина володіє надприродніми здібностями.

Парфенон/Стасіс



У дешевому борделі біля підніжжя афінської фортеці, чоловік пригадує вражаючі події свого життя. Його пошуки любові та слави багато хто переказує і проживає: повія з непоправним минулим, гангстер, якого переслідують нещастя, іконописиця, яка не має віри. В одній з тих історій чоловік знаходить своє багатство,  в інший — він стає пророком-блукачем, у ще іншій — він повертається додому до своєї дружини. Спогади зраджують його, але він точно знає, що в одному з цих життів його буде вбито. Фільм базується на етнографічному дослідженні в Афінах, Одесі та Стамбулі. Курди, суданці, українці, греки з цих місць — сквотів, таємних кафе, підземних мечетей, борделів, залишених заводів — та їх розповіді склали сюжет фільму.

Літо’85



Нормандія, 1985. На пляжі грає The Cure, і Алекс впевнений, що все життя попереду: він закінчує школу і ще не знає, чим хоче займатися далі, але точно знає, що хоче бути щасливим. Його човен потрапляє в шторм, і від загибелі Алекса рятує новий знайомий. Вони швидко зближуються, клянуться один одному станцювати на могилі того, хто першим проститься з життям, адже у 18 років здається, що цей час не настане ніколи. Та чи зможе їхня дружба пережити хоча б одне літо?

Це 19-та режисерська робота Франсуа Озона, у якій він ностальгує за власною молодістю. Перший сценарій до цієї картини Озон написав ще 35 років тому, за мотивами новели Ейдена Чемберса «Станцюй на моїй могилі».

Збірка трилерів «Best Thriller Shorts»



Хелловін підкрадається зі спини та хапає тебе за плечі крижаними руками. Він приховує зловісну посмішку під маскою та повільно веде тебе до темного приміщення.

Раптом ти чуєш страшний крик. Звідки він лунає? Ти збираєшся тікати, але Хелловін саджає тебе у м'яке крісло та міцно стискає твоє зап'ястя. Ти хочеш кричати, а він шепоче на вухо, що тебе ніхто не почує. До програми увійшли короткометражні фільми: «Зупиніть автобус» (Stop the bus) , «Пасажир» (The Passenger), «Бідолашні» (Poor things) , «Паралелі» (Paralels).

Фільм жахів «Острів кошмарів» 



Один із вечорів, вочевидь, закінчився чималою кількістю алкоголю, оскільки прокинувшись зранку Ніл та Христина нічого не пам’ятають. Проте в хлопця на телефоні є довжелезне відео – його варто подивитися. Але замість веселощів вони бачать там детально зафільмований процес вбивства. Ніл власноруч жорстоко вбиває свою кохану та закопує тіло. Пригнічені побаченим, вони хочуть якнайшвидше покинути зловісний острів. Але зробити це не так просто, як хотілося б. Вони не можуть знайти ані своїх документів, ані грошей.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *