Шість прем’єр тижня: що подивитися у київських кінотеатрах

Марія КАТАЄВА

Традиційно в четвер на широкі екрани виходять кіноновинки.  Цього тижня в столичних кінотеатрах демонструють український документальний фільм про людей, які їздять поїздом на лінію фронту,  нові архівні матеріали про Фелліні, стрічку про дрібних наркоторговців, страшні історії про відьму та маніяка, анімацію про подорож до світу мертвих. Зважаючи на обмеження карантину вихідного дня, встигніть подивитися їх до або після вихідних. 

«Поїзд: Київ — Війна»

Повнометражний документальний фільм режисера Корнія Грицюка. Драматична історія поїзда «Київ — Костянтинівка», з унікальними долями, болем, спогадами, тайнами, надіями таких різних його пасажирів, є історією сучасної України. Лише 12,5 годин розділяють мирний Київ та Костянтинівку – невелике промислове місто на сході країни, відразу за яким починається лінія фронту. Цей час у поїзді пліч-о-пліч проводять люди з різними характерами, соціальним статусом, політичними поглядами та переконаннями. Вони спілкуються, сперечаються, навіть сваряться, але говорять і їдуть в одному напрямку. І всі вони прагнуть дістатися миру. Цей фільм – голос людей, пошук діалогу і шлях до спільного майбутнього, де кожен голос буде почуто.

Зйомки фільму проходили в поїзді №126, сполученням Київ-Костянтинівка, а також на залізничних вокзалах Києва, Костянтинівки та Краматорська з серпня по грудень 2019 року за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду та підтримки АТ Українська Залізниця. Героями фільму є звичайні пасажири, які поділилися своїми історіями та роздумами на болючі теми.

До 100-тої річницю з дня народження маестро «Фелліні та духи»

Документальний фільм із раніше неопублікованих архівних матеріалів, він наблизить нас до прихованого світу італійського генія та його зв’язку з духовним та надприродним. Фільмографію Федеріко Фелліні можна розглядати як серіал, де кожен фільм — не окремий епізод, а частина великого геніального твору. Сам режисер колись зізнався, що все життя знімає один і той самий фільм, але в різних декораціях і з різними акторами. Але тут він відверто применшує свої досягнення — за чотири десятиліття роботи в кіно Федеріко Фелліні став найвідомішим режисером Італії та одним з найвпливовіших — у світі. Він завоював п’ять премій «Оскар» і став рекордсменом у категорії «Найкращий іноземний фільм» за всю історію Кіноакадемії. Бачення світу, властиве маестро, було настільки унікальним і гіпнотичним, що породило для цього «карнавального» стилю у кінематографі спеціальне визначення «феллінівський». Фелліні показав новому поколінню, як експериментувати й балансувати між класичною кінорозповіддю та божевільним польотом фантазії.

Драма «Кримінальні боси»

Кайл (Ліам Гемсфорт) та Свайн (Кларк Дьюк) – дрібні наркоторгівці. Вони працюють на Жабу (Вінс Вон), якого ніколи в житті в очі не бачили. Навіть сумніваються чи існує він насправді. Аби покращити свої справи, хлопці починають співпрацювати з Брайтом (Джон Малкович). Та справи ідуть не за їхнім планом і обставини швидко змінюються. Все заплуталося і тепер вони отримали владу, якої раніше не мали. А разом з тим і клопоти, які до того обходили їх стороною.

Анімаційний фільм «Академія монстрів»

Є один день у році, коли може відбуватися дещо дивовижне. Адже цього дня межа між світами стирається і можна легко й невимушено потрапити до світу мертвих. Хто знає які там живуть потвори? Про всяк випадок двері краще тримати зачиненими. Тож стережіться, святкуючи День Мертвих.

Трилер «Химери» 

Усі старшокласники готуються до випускного, і лише Міллі (Кетрін Ньютон) лишається осторонь. Якщо хлопці й звертають на неї увагу, то аби поглузувати. Певно, якби її вбив маніяк, то ніхто б цього і не помітив. Але ні, цю подію запам’ятають усі! Коли справжній маніяк М’ясник (Вінс Вон) обирає її своєю жертвою, то вона дивом лишається живою. Кровожерний вбивця та дівчина міняються тілами. Поки Міллі доводить своїм друзям що це саме вона перед ними, а не підстаркуватий дивак, М’ясник не гає часу. Поки він був в своєму старому тілі, то всі його остерігались, а ось від милої дівчини ніхто тікати не поспішає. Вбивцю це цілком влаштовує.

Фентезійний фільм жахів «Перша відьма» 

У Бена (Джон-Пол Ховард) зараз не найкращий період в житті. Його батьки щойно розлучилися і аби оговтатися від потрясіння він їде на літо у сільську місцевість. Тут, поряд із батьком, він зможе трохи підзаробити на місцевому причалі. Найближчою подругою для хлопця стає його колега Мелорі (Пайпер Курда). Увагу Бена привертає родина, що живе неподалік. Ще учора вони були милими та привітними. Нині ж подружжя, що виховує маленьких дітей, поводить себе вкрай дивно. Бен здогадується, що виною усьому невідома сутність, що заволоділа увагою сусідів. Разом із Мелорі хлопець хоче розібратися у тому, що почало відбуватися у них на очах.

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *