Художній музей у Києві розказав про плани і майбутні виставки

Національний художній музей поділився планами на найближче майбутнє, хоч пандемія коронавірусу, напевне, деякі плани підкоригує.



Ремонтно-реставраційні роботи в музеї, які розпочалися 2018 року і мають закінчитися 2021-го, триватимуть і цього літа. Завдання – відреставрувати не лише дах, стіни, скульптурну групу, сходи й колони, а й, наприклад, автентичні кахлі на підлозі в аванзалі й виставковій залі «Клітинка» на першому поверсі. На черзі також новий тамбур і сувенірна крамничка.



Музей та колекція стануть доступнішими: цього року для онлайн відвідувачів плануємо запустити новий сайт із віртуальною сувенірною крамничкою і YouTube канал NAMU. Окрім аудіогідів, науковці музею готують музейний путівник, який розповість найцікавіші факти про експонати у залах.

У планах також редизайн програми «Леви музею», закупівля кліматичного комплексу, а також три неймовірні виставки, які ви точно не захочете пропустити:



Виставка «Два метри снігу». Львівські майстри фотографії і кіно початку ХХ століття та їхні послідовники в Україні та Польщі у ХХ та ХХІ столітті



Виставка лауреатів премії Малевича.



Виставка Анатоля Петрицького – художника-новатора ХХ століття.

Орієнтовно українсько-польська виставка «Два метри снігу» відкриється в кінці серпня-на початку вересня 2020-го. Відповідно чинну виставку Мирослава Ягоди буде продовжено після карантину, щоб усі охочі змогли не лише прочитати про неї, а й побачити твори наживо. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *