Карта бойових дій в Україні 18 грудня 2022 року

У неділю, 18 грудня, в Україні розпочалася 298-а доба повномаштабної війни, яку розпочала проти нашої держави Російська Федерація. Операції навколо Бахмуту розсварили керівництво так званої “ДНР” та війська групи “Вагнера”. Вони не можуть вирішити, кому ж належать незначні “перемоги” у боях біля міста. Євген Пригожин заперечує будь-яку причетність бійців “ДНР” або звичайних російських військ до захоплення населених пунктів на цій ділянці фронту. Так, між різними фракціями в російській армії може статися розкол, а влада “ДНР” буде дискредетована.

Президент РФ Володимир Путін проводить різні зустрічі зі штабом ЗС РФ, імовірно, щоб реабілітувати імідж Міністерства оборони на тлі невдач на фронті.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 18 грудня.

17 грудня українські війська продовжували контрнаступ вздовж лінії Сватове-Кремінна. Минулої доби ЗСУ наступали в напрямку Софіївки Луганської області. Взагалі, район Сватового зараз є однією з найактивніших ділянок фронту. Також сили української армії штурмували російські позиції поблизу Терного та Невського. Також українські війська наступають під Кремінною. Було відбито російські штурми біля Площанки, Червонопопівки та Діброви. Окупанти намагалися проводити обмежений наступ, щоб повернути втрачені позиції під Кремінною.

ЗСУ завдають ударів по російському тилу в Луганській області, зокрема по Лантратівці, Щасті та Кадіївці.

17 грудня російські війська продовжили наступальні дії навколо Бахмута. ЗСУ знову відбили наступ росіян на сам Бахмут, а також в районі Зеленопілля, Опитного та Андріївки. Окупанти просунулися біля Соледару та Бахмутського. В Опитному російські війська підсилюються або новими військами групи “Вагнера”, або звичайними російськими військовослужбовцями. А у центрі Бахмута перебувають українські військові. Вони зробили у місті багато окопів, що свідчить про те, що ЗСУ готуються до бойової оборони міста. Українські війська також активно контратакують в районі Курдюмівки та Озарянівки.

Минулої доби на Донецькому напрямку російські війська атакували поблизу Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки. Бої тривають у центрі Мар’їнки. Українські нацгвардійці успішно відбили атаку росіян біля Великої Новоселівки, що знаходиться на кордоні Запорізької та Донецької областей. Уздовж лінії зіткнення в районі Авдіївки окупанти продовжуали вести звичайний вогонь.

Росіяни можуть намагатися взяти ЗСУ у пастку на лівому березі річки Дніпро. Окупанти повідомили місцевим мешканцям Каховки та Нової Каховки, що вийдуть з міста до Нового року. Таким чином вони можуть обдурити українських військових і заманити їх до міст.

Минулої доби ЗСУ вдарили по зосередженню російських військ у Залізному порту. Російські сили, своєю чергою,  обстріляли Нікополь, Херсон та його околиці. Окрім цього, росіяни намагалися обстріляти ракетами “Онікс” Одеську область, але українська ППО перехопила їх.

У Росії говорять, що Україна хоче змусити окупаційну владу демілітаризувати Запорізьку атомну електростанцію дипломатичними засобами, щоб зменшити здатність російських військ захищатися від можливого українського контрнаступу на Мелітополь.

Читайте також:

У бік Запорізької області рухається техніка військових РФ із Маріуполя

У Київській області відкрився музей речей, викрадених окупантами

No votes yet.
Please wait...