Як із тисячі євро почався клінінговий бізнес сім’ї переселенців

Бізнес клінінг

Родина вихідців з Донеччини успішно розвиває підприємницьку справу в столиці

 Про це йдеться в новому випуску спецпроєкту «Каштан.Бізнес».

Навіть під час найнесприятливіших умов – війна, фінансово-економічна криза, безробіття, нервове потрясіння – багато українців не опустили руки, не зневірилися і не подалися за моря-океани в пошуках кращого життя. Вони знайшли у собі сили для нового старту в іншій, незвіданій для них, роботі, звичайно, маючи для цього величезне бажання, енергію та підприємницьку жилку. Саме такими є герої матеріалу – Маргарита Ломако та її чоловік Мечислав Кудас, переселенці з Донеччини.

Мечислав Кудас біля машини клінінгової компанії

Ця сім’я показує яскравий і переконливий приклад, що і сьогодні можна досягнути успіху. Вони створили у Києві клінінгову компанію «Qlean», дуже добре працюють на цій ниві.

Клінінг — це, як відомо, сервіс з прибирання приміщень. Дехто може вважати цю роботу простою, адже, здавалося б, потрібно лише за допомогою побутової техніки прибрати пил, помити підлогу, вивезти сміття тощо. Утім, це дуже поверхневе уявлення про цю справу.Все набагато складніше. Щоб професійно працювати на цій ниві, розпочавши бізнес,  потрібно спершу бодай  написати бізнес-план, знайти фінансування та зареєструвати компанію. А потім дібрати фаховий персонал,  орендувати офіс, знайти можливість розповісти про себе потенційним клієнтам, зацікавити їх. Ніби все не надто складно, але ж головне – відважитися зробити перший крок. Лише сміливі та рішучі, як відомо, долають висоту.

Як йшли до своєї вершини Маргарита з Мечиславом? 

У Маргарити – університетська освіта, за фахом викладач, перекладач, філолог англійської мови та літератури. Довгий час працювала в школі, в університеті, але це було ще до 2014 року,  в Донецьку. Там же, на Донбасі, вона спробувала для себе й нову справу – підприємницьку: зайнялася торгівлею світильниками. Коли на Донецьк стали насуватися хмари російської агресії, Маргарита разом з прогресивно налаштованими українцями брала участь в мітингах, відстоюючи інтереси рідної країни.

Коли в 2014-му почалася війна, із сином переїхала до Києва. Згодом тут познайомилася з Мечиславом. Спробувала продовжити підприємницьку справу зі світильниками. Але друзі порадили нове – клінінгову компанію, мовляв, цей сервіс у столиці потрібно розвивати і є велике поле для діяльності. На руку було й те, що саме тоді оголосили  навчання для бажаючих у цій сфері, після якого можна було отримати грант.

Пилосос для вологого прибирання

Так, це був шанс. І Маргарита з її великим бажанням створити успішний бізнес використала його на сто відсотків.

Ви не повірите, але її бізнес почався з тисячі євро. І про це Маргарита відверто розповідає в бесіді з журналістами. Згадує, як раділи з чоловіком, коли придбали  перше, елементарне, знаряддя для роботи: пилосмок, парогенератор ще дещо з необхідного.

«З самого початку ми обов’язково зробили ставку на використання винятково екологічних засобів миття та чищення, – розповідає Маргарита Ломако. –Тішуся, що наші клієнти не розчарувалися у нас, довіряють нам, задоволені нашою роботою. А спектр наших послуг великий – від щоденного прибирання домівок, офісів, кафе, ресторанів до глибокої хімчистки та спеціалізованого очищення після ремонту.

Автомобіль клінінгової компанії з підйомником позаду

Загалом пропонуємо регулярне прибирання будь-яких приміщень. Особлива увага – до екологічності та безпеки. Можна сказати, що ми є універсальною командою». 

Мечислав Кудас, співвласник клінінгової компанії «Qlean», доповнює  дружину. Втім, ми попросили його розповісти трішки про себе. Свого часу, до війни, в Донецьку працював у різних компаніях. Спочатку на захист України став його зять – брав участь в АТО, а потім до війська пішов і Мечислав. Каже, що не міг сидіти вдома у той час, коли рідна людина воює. Мечислав також став до лав оборонців країни. Через півтора роки за станом здоров’я довелося звільнитися зі служби. Відтоді він з головою поринув у підприємництво, працюючи разом із дружиною над спільною метою.

Сімейний тандем успішно торує свою стежину. Подружжя розповідає про плани, перспективи, вони повністю занурені в те, щоб розвиватися, брати на озброєння передові технології.

Сьогодні розмірковують над тим, щоб робити хімчистку вже не тільки в побутових приміщеннях, але й в автомобілях, наприклад, у вантажних фурах. Тому мріють про велику хімчистку для таких машин. Це перспективно.

Планів чимало, звісно. Але найголовніше, що у фірмі прагнуть до втілення стандартів чистоти та порядку, використовують інноваційні технології та методи очищення для досягнення найвищих результатів. Тому й задоволені клієнти, вони часто пишуть позитивні відгуки про роботу «Qlean», дякуючи за ідеальну чистоту, дбайливість, порядність. Зрештою, так і має бути. Тому засновники підприємства й кажуть: «Qlean» — це більше, ніж просто клінінгова компанія. Це команда однодумців, яка прагне зробити ваше життя чистішим, комфортнішим та здоровішим».

Детальніше дивіться в новому випуску спецпроєкту «Каштан.Бізнес» за посиланням.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *