У Києві затримали 17-річного та 22-річного диверсантів, які готували підпали на об’єктах Укрзалізниці

У Києві затримали двох диверсантів, які за завданням російської розвідки готували серію підпалів на об’єктах “Укрзалізниці”.

Як повідомляє Служба безпеки України, основними мішенями диверсантів були релейні шафи сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення в регіоні. Для здійснення диверсійних акцій окупанти завербували 22-річного місцевого жителя, який вже був судимий за хуліганство та шахрайство, що привернуло увагу російських спецслужб.

Наприкінці липня цього року через месенджер Telegram молодик отримав пропозицію співпраці від представника російської спецслужби. За грошову винагороду йому доручили спалити релейну шафу поблизу однієї з вантажних станцій “Укрзалізниці” на території Києва. Для виконання цього завдання він залучив 17-річного знайомого, місцевого різноробочого.

Згідно з інструкціями, отриманими з Росії, диверсанти вночі провели розвідку в районі цілі, сфотографували її та відправили знімки своєму куратору для схвалення. Після цього вони придбали інструменти для зламу захисної панелі електрообладнання та легкозаймисту суміш. Увечері диверсанти зламали дверцята релейної шафи та підпалили її технологічну частину.

Зловмисники зняли відео підпалу на телефон, щоб відзвітувати перед своїм куратором.

Надалі вони планували продовжити серію підпалів на інших об’єктах залізничної інфраструктури Києва. Однак співробітники СБУ оперативно затримали обох диверсантів на місці злочину.

Обом підозрюваним загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...