Моя оселя: скільки українці заборгували за комірне

Від початку війни борги мають стійку тенденцію до зростання

Нині в Україні налічується 701 тисяча  проваджень про стягнення боргів за житлово-комунальні послуги (ЖКП). Від початку повномасштабної війни таких боргів побільшало на 37 відсотків.

Про це повідомляє opendatabot.

Як зазначається, станом на лютий 2022 в Єдиному реєстрі боржників було 512 359 проваджень через несплату комунальних послуг. А наприкінці минулого року в ньому налічувалося вже 659 684 боржники за комуналку. За шість місяців цього року їхня кількість зросла на 6,3 відсотка та становить 701 051 провадження.

Інфографіка: opendatdbot

Найбільше боржників мешкає  в  Дніпропетровській області — понад 100 тисяч  проваджень або 14,3 відсотка  від загальної кількості. Далі в цьому рейтингу фігурують Харківська та Донецька області з показниками у 94,8 тисяч та 79,7 тисяч осіб відповідно. У столиці налічується 10232  боржники.

Слід зазначити, що 36,9 відсотка  від усіх боргів становить несплата за опалення — 258,8 тисяч осіб заборгували  за цей вид послуг. На другому місці зі значним відривом  –  борги за водопостачання:  18,6 відсотка  або 130,2 тисяч осіб. Замикають  трійку борги за світло — 67,9 тисяч осіб не сплачують за нього або 9,7 відсотка.

Нагадаємо,  майже тридцять тисяч столичних споживачів підлягають відключнню від енергопостачання через накопичені борги.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *