Аварія на канатній дорозі через Дніпро: всі подробиці трагедії

У Києві 21 липня на пішохідному мосту через Дніпро обірвався трос, на якому люди каталися, як на атракціоні. Трос витягли, але людини на ньому вже не було. 

Як повідомляли у ДСНС Україна, о 13:42 надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро обірвалася канатна дорога – людина впала у воду. 

Спочатку шукали дівчину, яка впала у Дніпро через обрив троса атракціону. На пошуки людини залучили рятувальників, спеціальну техніку, катери та водолазів. Зазначимо, що вчора через аварію на атракціоні був ускладнений рух транспорту на Набережному шосе.

Близько 16:00 з’явилась інформація, що з атракціону впав хлопець з Вінниці, який приїхав на відпочинок в Київ.

– Сьогодні близько 13:35, на атракціоні-спуску через річку «Дніпро» між Пішохіднім мостом та островом «Труханів», обірвався один із 3-х тросів канатного спуску, внаслідок чого чоловік, який здійснював спуск, впав у воду. На даний час встановлено, що обрив троса відбувся приблизно за 50 метрів від Набережного шосе, – пишуть ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Пошуково-рятувальні роботи хлопця, який впав у воду внаслідок обриву канатної дороги біля Пішохідного мосту у Києві, було завершено вчора о дев’ятій вечора. Тіло хлопця, ймовірно 2004 року народження, не знайдено. Пошуки продовжились сьогодні. 

Окрім того, в мережі з’явилось відео звернення директора компанії “Активна країна” Дениса Курта, до якої належить атракціон з якого впав хлопець. Денис Курт висловив глибокі співчуття родині та близьким постраждалого хлопця, а також запевнив, що компанія співпрацює з правоохоронними органами для зʼясування всіх обставин трагедії.

Сьогодні близько 10 ранку в 30 метрах від берега Дніпра дістали тіло чоловіка, який впав у річку через те, що обірвався трос. Пошукові роботи припинено. 

Влада міста вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році.

Зазначимо, що кримінальне провадження відкрито за двома статтями: порушення правил безпеки під час проведення небезпечних робіт та службова недбалість. Максимальне покарання за цими статтями передбачає до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...