Вимагав 3 тисячі доларів США за поховання: затримано доглядача одного із столичних кладовищ

За хабар затримано доглядача кладовища.

Чоловік пропонував підзахоронення в занедбаній могилі на напівзакритому  цвинтарі

Столичні правоохоронці повідомили про підозру доглядачу Жулянського кладовища.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Як встановило слідство, працівник ритуальної служби спеціалізованого КП «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» КМДА вимагав і отримав від чоловіка гроші за місце на кладовищі

«Доглядач повідомив чоловіку, який цікавився місцем для поховання для себе, що кладовище є напівзакритим, а поховання дозволено лише у родинну могилу. Але за $3 тис. доглядач запропонував місце для підзахоронення в занедбаній могилі, начебто там похований родич чоловіка, який  шукав місце. Для цього потрібно лише принести будь-яке свідоцтво про смерть людини, що померла до 1999 року», – розповіли  в  прокуратурі.

Правоохоронці зафіксували передачу 3 тисяч доларів США доглядачу кладовища. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Санкція статті передбачає позбавлення волі  строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 151,4 тис. грн.

Читайте також: Як створювали монополію на Лісовому кладовищі 

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в Телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *