Стало відомо, чи закриють наступного року метро на ділянці від “Почайни” до “Тараса Шевченка”

Після припинення руху поїздів на перегоні від “Либідської” до “Деміївської”, згадали про іншу проблемну ділянку на цій же лінії метро та з’явилися розмови про закриття там руху.

Нагадаємо, днями директор КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський розповів, що ділянка метро від станції “Тараса Шевченка” до станції “Почайна” – потребує уваги. За його словами, проблема в тому, що тунель там – експериментальний, він змінює габарити, тобто набуває дещо еліпсоїдної форми. При цьому зміна форми тунелю не несе небезпеки для пасажирів. Також він заявив, що влітку 2024 року цю ділянку планується перекрити для ремонту, а пасажирів возитимуть наземним транспортом.

Однак сьогодні, 18 грудня, у КМДА з посиланням на КП “Київський метрополітен” заявили про те, що ділянка тунелів між станціями метро “Почайна” та “Тараса Шевченка” Оболонсько-Теремківської лінії справді вимагає проведення планового ремонту, який виконають улітку наступного року.

При цьому на час виконання робіт закриття перегону не планується. Представники метрополітену просять не розповсюджувати неправдиву інформацію.

Також у відомстві запевнили, що фахівці ведуть постійне спостереження за станом тунельних споруд, особливо на ділянках, збудованих у складних умовах.

Нагадаємо, стало відомо, на яких маршрутах працює компенсація проїзду пасажирам через пересадки на “Либідській”.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...