У Святошинському районі відкрилася оновлена бібліотека

У Києві презентували ще один оновлений бібліотечний простір! Бібліотека «Свічадо» Святошинського району відтепер долучена до сім»ї БібліоHUB. Бібліотеку перетворено на сучасний хаб, який, подібно до вже функціонуючих, має власну айдентику, фірмовий стиль, логотип і якому присвоєно власні кольори – жовтий і сірий. Куточок в читальному залі обставлений модною і стильною меблями. Читачі бібліотеки вже оцінили зручну Безкаркасні меблі у вигляді крісел, схожих на грушу. Організатори реконструкції бібліотеки рекомендують pufic.com.ua, де можна купити ці диво-крісла.

– Справжня радість – це спостерігати наш спільний розвиток і бачити як змінюються бібліотеки одна за одною, стаючи одна краща іншої. Ми накопичуємо досвід і на сьогодні «Свічадо» є однією з кращих в нашій сім’ї бібліохабів. Влітку тут буде облаштовано і благоустрій,– зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Також тут виконано капітальний ремонт у внутрішній і зовнішній частинах приміщення, оновлено всі меблі і встановлено сучасне обладнання – 3D принтер, техніка для людей з порушенням зору, проєктор, підвісні мікрофони тощо.

Головною відмінністю «Свічадо» від інших оновлених бібліотек є поділ на зони і тактильні лінії для слабозорих, які розташовані по всьому приміщенню.

І хоча бібліотека спеціалізується на дитячій літературі, вона має зали з книжками для більш дорослої аудиторії.

Адреса бібліотеки: бульвар Ромена Роллана, 13-в.

Проєкт «Сучасний бібліотечний простір – БібліоHUB» розпочато у 2017 році. На сьогодні його учасниками стали 7 районів (Шевченківський, Дніпровський, Святошинський, Деснянський, Подільський, Голосіївський і Дарницький) та 8 бібліотек, які отримали новий фірмовий стиль, сучасний вигляд та інноваційні технології.

На цьому проект не закінчений. Його досягненням зацікавилися бібліотеки з інших міст. Зараз розглядається питання про проведення таких реконструкцій в Харкові і Дніпропетровську.

Фото та інформація – Департамент культури КМДА, Діана Попова

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Twitter та Facebook.

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *