У столиці після карантину запрацював музей української діаспори

30 червня Музей української діаспори відкриває свої двері для відвідувачів.

Зверніть увагу на обмеження, з якими музей розпочинає роботу:

  • музей можна відвідати тільки в масках / респіраторах, дотримуючись у залах соціальної дистанції (1,5 м), особам без індивідуальних засобів захисту у відвіданні музею буде відмовлено;
  • на вході проводитиметься температурний скринінг, відвідувачі з явними ознаками респіраторних захворювань і підвищеною температурою в музей допускатись не будуть;
  • екскурсії проводитимуться індивідуально або для груп до 4 осіб, заздалегідь замовити екскурсію можна, написавши на сторінку музею, на музейну пошту ([email protected]) чи за номером: +380442806418.

Музей забезпечений усіма необхідними антисептичними засобами для відвідувачів. 

Музей української діаспори засновано у 1999 році. Музей є філією Музею історії м. Києва. Експозиція музею розповідає про історію української еміграції та відомих українських емігрантів, які прославили Україну далеко за її межами. В музеї можна ознайомитись з життям та творчістю видатних діячів культури, науки та мистецтва українського походження, побачити унікальні світлини й документи, що розповідають про складні життєві випробування колишніх співвітчизників та їхній шлях до успіху.

Серед унікальних експонатів – колекція творів мистецтва та персональні речі представників родини Кричевських, яких доля розкидала по різних куточках світу (США, Франція, Венесуела). Зокрема, в музеї експонуються графічні твори і живопис Василя Григоровича, Миколи Васильовича та Катерини Василівни Кричевських. У музеї представлена творчість художників Олекси Булавицького (США), Людмили Морозової (США) та скульптора Петра Капшученка (Аргентина-США). Окрема меморіальна зала присвячена зірці світового балету Сержу Лифарю (Франція), видатному танцюристу та хореографу родом із Києва.

Адреса: вул. Московська 40-б.

Режим роботи: з 10:00 до 18:00 (каса до 17:15), вихідний – понеділок, останній четвер кожного місяця – санітарний день.

Нагадаємо, три столичні центральні бібліотеки відкриються 1 липня.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *