У столиці нагородили переможців фестивалю «Відкрита ніч»

Марія КАТАЄВА

Вчора на київському "Арт Причалі" урочисто оголосили переможців кінофестивалю "Відкрита ніч. Дубль 23". За перемогу у конкурсній програмі змагалося 11 короткометражних стрічок від молодих режисерів. Конкурс покликаний відкривати нові імена в українському кінематографі. 



 

Гран-Прі фестивалю і грошову нагороду у 100 тисяч гривень поділили між собою фільми «Шпілі-Вілі» режисер Іван Шоха та «Зловмисник» Валерій Шевченко.

Також «Зловмисник»  отримав Головний Приз в номінації ігрового кіно та нагороду за кращу операторську роботу і кращого автора (Ігор Щербак).  Це адаптація оповідання Антона Павловича Чехова. Безробітний мешканець одного з українських сіл Андрій Конотоп потрапляє до поліції – його затримали за підозрою у крадіжці проводів з електричних опор. Справа проста ізрозуміла – Конотопа взяли «на гарячому». Андрій звичайний сільський чоловік і до того ж доволі обмежена людина – він настроєний оптимістично і не розуміє серйозності справи.

«Шпілі-Вілі» нагородили дипломом фестивалю в номінації ігрового кіно та спеціальною відзнакою Журі за «Сміливий політ фантазії». Іван Шоха зняв фільм про те, як двоє підлітків потраплять у дуже безглузду ситуацію, тільки через те, що кожен із них бачить цей світ через власні рожеві окуляри. 

Головний Приз в номінації анімаційного кіно одержала стрічка «Прізвище в Кишені» режисера Степана Коваля. Розповідає про історію засновану на реальних подіях під час Голодомору в Україні. Це історія жінки, яка здійснює відважний вчинок аби врятувати сина. Жінка долає довгий шлях від одного села до іншого, аби посадити дитину на поїзд, який прямує до іншого міста …

Нагороди за найкращу роботу художника  та  найкращу актрису (Леся Липчук) дали картині «Тумани» Анастасії Лелюк. Воєнний конфлікт та смерть батька зводить у батьківському домі двох братів. Вбита горем мати, намагається приховати від Стасіка істинну правду Боді. Все можливо було б владнати, якби не прихід за Бодьою воєнних найманців…

Приз Глядацьких Симпатій, а також спеціальну відзнаку Журі за «Найкраща сцена з домашньою консервацією»  отримав «Великдень» режисера Валерія Гриша. Бабуся рідко бачиться зі своїми дітьми та внуками через те, що вони працюють та навчаються в іншому місті. Саме свято Великодня є хорошим приводом зустрітись бабусі зі своїми дітьми та онуками. Але коронавірус руйнує всі плани.

Нагадаємо, всі фільми фестивалю можна подивитися онлайн до 16 серпня.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *