У столичному університеті відкрилася творча платформа для студентів

Марія КАТАЄВА

На базі Центру Культури і Мистецтв НАУ створили творчу платформу Easy People Place для розвитку та відпочинку студентів. У студії працюватимуть знані серед молоді співаки, хореографи, коміки – учасники «Ліги сміху», «Х-фактор», «Майдан's», «Танцюють всі», «Суперзірка», які навчатимуть студентів авіаційного університету.



 — Більше 40 років у стінах Центру Культури і Мистецтв Національного авіаційного університету не було змін. Це стосується структури інтер’єру, атмосфери. Але часи змінюються і сьогодні звичними для нас стали слова «діджиталізація», «смартфон», «соціальні мережі» — нове, молоде, креативне впевнено завойовує світ. І НАУ не може залишатися осторонь нових викликів. Тому, я з задоволенням і надією підтримав ініціативу наших студентів перетворити ЦКМ НАУ в сучасний креативний простір Easy People Place, де реалізовуватимуться нові ідеї та творчі задуми. І, головне, що це проект студентів, створений для студентів самими студентами, — зазначив ректор університету Володимир Ісаєнко.

ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ



На концерті на честь відкриття виступили відомі українські репери — Ярмак і TOF.

В холі студентам презентували курси від майбутніх тренерів.  Була міні-лекція з саунд-продюсування від учасника групи «Космос», локації, де навчали азам операторської роботи, показували тонкощі роботи на графічному планшеті. А також працювали розважальні зони-   VR (віртуальна реальність), PlayStation. 

— У нас навчаються талановиті студенти, багато з них мають досвід роботи в шоу-бізнесі. Вони навчатимуть «мінусів» (першокурсників). Також ми залучаємо і тих, хто має досвід участі в  проєктах Танцюють усі, Майдан's, Х-фактор, Суперзірка, Atlas weekend, ділитися та допомагати розвиватися талантам наших студентів. Спочатку у нас народилася була ідея, потім ми створили стратегію, план роботи, зібрали команду. І зараз її вже реалізуємо. У нас буде найкрутіша творча тусовка середу українських університетів, — впевнена PR-менеджер творчої платформи Анна Мєдвєдєва.  — Назва «Easy people» (Легкі люди) виникла в процесі «мозкового штурму», вона про нас. Ми створюємо можливість вчитися, спілкуватися і розвиватися в нашому університеті. Ми відкриті, талановиті, легко йдемо на контакт, готові ділитися нашими напрацюваннями і разом розвиватися. 

ЧОМУ НАВЧАТИМУТЬ



Заняття проходитимуть на базі Центру культури і мистецтв університету. Там вже є танцювальні зали, закінчується монтаж студії звукозапису, йде ремонт кабінетів для відеопродакшіна і дизайнерської студії. 

В Easy People Place працюватимуть такі студії та напрямки:

Easy people Dance Studio – навчання різним хореографічним напрямкам та створення постановок для концертів.

Easy people Vocal Studio – розвиток вокальних даних, постановка голосу, допомога в підборі репертуару та записі пісень.

Easy people Video Production – навчання навичкам зйомки та монтажу, роботі зі сценічним світлом та професійною технікою, написанню сценаріїв і створенню відеороликів, кліпів, короткометражних фільмів.

Easy people Sound Production – допомога у створенні якісного музичного контенту, майстер-класи з sound-продюсування та звукової інженерії.

Easy people Grapfic Design – навчання роботі в графічних редакторах (Photoshop, Canva, CorelDraw, ProWeb, Tilda), а також у Web-інструментах (HTML, CSS, Wix). Допомога у створенні візуального продукту, афіш, публікацій, дизайну сайтів, сторінок.

Easy people Creative Studio – створення сценаріїв для заходів і відеороликів. Проведення майстер-класів із написання гумору.




— #давайрозвивайся – гасло нашої творчої студії, що повністю описує її головну мету!- — підкреслила Анастасія Соловйова, студентка НАУ, яка очолила Easy People Place.

ЯК ЗАПИСАТИСЯ



Розклад занять буде опублікований в соціальних мережах творчої платформи:

Instagram

Telegram

Facebook  

Ознайомчі зустрічі та формування перших груп відбудеться:

• Video Production — 19.02.2020 о 15:30

• Dance studio — 20.02.2020 о 20:00

• Vocal studio — 21.02.2020 о 19:00

Локація: Центр культури і мистецтв НАУ

Створення креативного студентського простору є складовою комплексної трансформації університету за зразками провідних вишів світу.  НАУ має амбітну ціль — бути сучасним закладом вищої освіти, що впевнено займає лідерські позиції. 

Зокрема, вже навесні будуть оголошені конкурси для студентів на проекти «Найкраща презентація НАУ», «Найкраще відео про НАУ» та багато інших. Студенти-переможці отримають грошові призи. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *