У столичному музеї Шевченка оселилося «Лялькове диво»

Марія КАТАЄВА

Напередодні свят в атріумі музею Шевченка відкрилася міжнародна виставка авторських ляльок та живопису “Лялькове Диво”. Це подарунок місту від сучасних казкарів і самовідданих мрійників, лялькарів і художників. 

Колективний проект “Лялькове диво” — унікальна можливість побачити професійні художні ляльки найвищої категорії, зібрані в одному просторі. Виставка “Лялькове диво” покликана не лише познайомити глядача із мистецтвом авторської ляльки, але й зберегти це мистецтво в Україні, втримати його професійний рівень та стимулювати розвиток. Проект проходить вже третій рік поспіль, і щоразу це свято стає все яскравішим. Цього року у виставці беруть участь 10 художників-лялькарів з України, Польщі, Німеччини та Франції, а також неповторний і символічний живописець, “київський Андерсен” Леонід Бернат.

 

 — За традицією перед святами ми відкриваємо цей проєкт, цьогоріч вже втретє, — розповіла кураторка виставки Анастасія Кацан. — Це різдвяна виставка, тому багато витворів присвячені цій тематиці. Наприклад, три волхви, які принесли дари. Катерина Косьяненко, художниця-живописець, інколи звертається до ляльок — експонуємо її вишукані ляльки зі скла. Леонід Бернат — це наш “київський Андерсен”. В центральній частині експозиції розміщена його левкасна робота "Іван Федорович Ной". Ковчег з тварини. Бернат купував дерев'яні фігурки тварин у одного київського майстра, коли їх наскладалося валізки, він зробив цю роботу. Іван Федорович — ім'я майстра. На жакарді він зробив дві серії — пори року та вітри.  



Учасники:

• живопис: Леонід Бернат.

• авторські ляльки: Тамара Півнюк, Юлія Володарська, Катерина Косьяненко, Катерина Калініна, Ірина Кіршина, Рената Голашевська-Адамчик, Ольга Венжега, Олена Коростельова, Галина Дюговська, Анастасія Кацан.

• графіка: Сергій Півнюк.



“Лялькове диво”

Коли: до 12 січня, Вт. — Нд. з 10.00 до 17.30

Де: Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Т. Шевченка, 12

Вартість: за музейними квитками

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *