У столичних кінотеатрах вийшли прем’єри тижня

Традиційно у четвер на широкі екрани виходять прем'єри. Цього тижня — це українська драма "Передчуття",  документальний фільм, який зібрав історії 2 тисяч жінок, нові Девіда Копперфільда, а ще фільми жахів, комедії та трилери. 

«Чесний злодій»

Довгі роки Том Картер (Ліам Нісон) займався тим, що грабував банки. У цій справі він набув неабиякої майстерності. Статки свої тримав, як не дивно, у банку – набралося аж 7 мільйонів доларів. Так продовжувалося б і далі, проте чарівна Енні (Кейт Уолш), співробітниця того банку, змінила його світогляд. Закохавшись у жінку, він захотів жити звичним спокійним життям. Навіть планував здатися поліції, проте зрозумів, що там орудують набагато небезпечніші злочинці, аніж він сам. Тепер Тому доведеться зі зброєю в руках відстоювати своє право чесно жити далі.

«Історія Девіда Копперфілда»

Він народився через кілька місяців після смерті свого батька. Саме через це Девід Копперфільд (Дев Патель) рано подорослішав. Його мама одружилася коли хлопчику було 7 років. Відчим ніколи не мав теплих почуттів до Девіда, тож віддав його працювати на фабрику. Пройшло багато років, перш ніж хлопчина дізнався про смерть матері. Добре, що йому надала прихисток рідна тітка (Тільда Суїнтон). Поряд із нею та її дивакуватим чоловіком (Хью Лорі) сумувати не доведеться. Усе це допомогло загартувати міцний характер – саме те що треба для молодого письменника. Комедійна драма «Історія Девіда Копперфілда» – це ще одна екранізація, десята за рахунком, твору Чарльза Діккенса.

«Передчуття»

Повільне життя провінційного приморського містечка N раптом порушує локальний скандал, який розгортається навколо чоловіка, який пішов з життя. Місце його поховання знає тільки дружина і друг, але вони категорично відмовляються повідомити про це іншим. Тим часом, на рейді з'являються військові кораблі. Одного ранку вони розгортають дула своїх гармат в сторону міста. Передчуття тривоги приймає реальні обриси загрози.

«Ми закликаємо темряву»

Події розгортаються у 1988 році. Три подруги їдуть на виступ хеві-метал гурту. Алексіс (Александра Даддаріо) лідер в усьому, хоча по рівню навіжених вчинків Вел (Медді Хассон) могла б з нею позмагатися. Найспокійніша з дівчат Бев (Емі Форсайт), тим не менш, охоче долучається до усіх їхніх скажених веселощів. Дорогою у них виникає конфлікт із водієм фургону. Обігнавши їх, хтось із цієї машини навмисно викинув молочний коктейль у лобове скло дівчатам. На рок-концерті Алексіс, Бев та Вел знайомляться з трьома хлопцями з фургону. Молоді люди запрошують подруг до себе на алкоголь та травку. Зрештою вони разом вирушають у маєток, що належить батьку Алексіс, аби влаштувати там вечірку. Шестеро рок-фанатів напідпитку, ніч, порожній великий будинок. Напруга відчувається у кожному подиху і невідомо лише одне – хто стане першою жертвою.

«Загублена в Токіо»

Події розгортаються в Токіо. Дівчина на ім’я Маргарет (Александра Даддаріо) прагне забути про своє минуле. Саме тому вона переїхала до Японії та викладає тут англійську у школі бортпровідників. Шанований вчитель вдень, вона не вагаючись іде на ризик вночі. Маргарет є регулярною відвідувачкою місцевих готелів для кохання. Екзотичні розваги зводять її з небезпечним красенем Кадзу (Такехіро Хіра). Він любить домінувати, вона – коритися. Та якими б не були їхні стосунки, місцеві традиції не дозволять їм тривати довго.  Фільм знято за сценарієм Кетрін Ханрахан. Вона є авторкою однойменної книги, написаної під враженням від власного досвіду викладання англійської в Японії.

«Дружини героїв»

Ці жінки опинились в однакових умовах не маючи при цьому нічого спільного. Вони – дружини військових, які відправились до Афганістану. Аби не сходити з розуму від тривоги Кейт (Крістін Скотт Томас) та Ліза (Шерон Хорган) організовують самодіяльний хор із дружин та подруг військовослужбовців. Невдовзі про це дізнаються місцеві ЗМІ і їхня ініціатива стає популярною. Колектив запросили співати на урочистостях з нагоди Дня збройних сил Великобританії, де буде присутньою сама королева.

«Жінка»

Всесвітній проект, який зібрав розповіді 2000 жінок з 50 країн світу. Героїні проекту діляться історіями на теми материнства, освіти, шлюбу і фінансової незалежності, говорять про менструації і сексуальність. Тут ви почуєте голоси жінок, які вперше змогли поділитися своєю історією. Більшу частину фільму складають історії, розказані від першої особи, – сотні розповідей різних жінок, від глав держав до королев краси, від водіїв автобусів до жінок-фермерів з віддалених районів.

Нагадаємо, у столиці стартують Дні вишеградського кіно

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *