У новому сезоні київська оперета здивує глядачів стелею з ліпниною

Київський національний академічний театр оперети під час карантину проводить реконструкцію головної зали. Тут замінили аварійні конструкції лож та балконів, готують нову систему вентиляції, нове освітлення для фронтального світла сцени, виконують протипожежні роботи, встеляють нову підлогу.

Наразі працюють над оздобленням зали ліпниною та розписом на тему мистецтва.

– У кожного свій спосіб отримати натхнення й сили наприкінці важкого робочого дня. Я їду на будівництво і спілкуюся з тими, хто створює щось нове, це надає сили рухатись далі. Краса в деталях, яких у театрі неймовірна кількість як естетичних, так і технологічних, – поділилася враженням директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова, яка завітала в оперету. 

– Основну люстру ми міняти не будемо – тільки реставруємо, оскільки вона у дуже хорошому стані. На ложі бенуар і на ярусі будуть додані нові бра. Крім того, додамо нові світлові прилади, які забезпечать фронтальну підсвітку сценічного простору, – розповів директор-художній керівник театру оперети Богдан Струтинський. – Дотепер головну сцену підсвічували лише кутовим світлом з лож, яке не могло достатньо підсвітити обличчя акторів. Також по периметру ярусу, за принципом лондонського Королівського театру, ми будемо підводити світлові прилади. Це дуже важливо для художнього образу вистави. Режисери матимуть більше можливостей для реалізації свого задуму.

Також планується покласти паркет, який має значно покращити акустику приміщення. Після реконструкції, з’явиться інфраструктура та додаткові місця для людей з інвалідністю.

Відкриття головної зали заплановано на 1 жовтня – до міжнародного дня музики. А вже 8 жовтня тут обіцяють презентувати прем'єру – мюзикл «Доріан Грей».

Нагадаємо, столичні комунальні кінотеатри відкриваються після карантину.

Марія Катаєва

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *