У Мистецькому Арсеналі демонструють процес реставрації 109-річної картини

Мистецький арсенал спільно з Національним науково-дослідним реставраційним центром України «ламає стереотипи» — пропонує відвідати імпровізовану реставраційну майстерню, облаштовану просто в залах Мистецького арсеналу. Відвідувачі мають рідкісну можливість зазирнути за лаштунки реставраційних робіт і побачити процес відновлення твору Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною» (1911 року написання) на власні очі.

9 січня у Мистецькому арсеналі фахівці Тетяна Бичко, Ірина Сапєгіна та Володимир Папушенко проводять консерваційні роботи — закріплення шару фарби на картині, яка зазнала значних втрат і пошкоджень.

Нагадаємо, що 4 січня у Мистецькому арсеналі відбулося урочисте встановлення картини Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною» в експозицію виставки «СПЕЦВАНТАЖ! Історії повернення українських культурних цінностей»

Повернення полотна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною» — перший результативний випадок співпраці України і США на офіційному державному рівні щодо повернення пам’яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон. Після закриття виставки 19 січня 2020 року картина Михайла Паніна повернеться до Дніпропетровського художнього музею.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *