У Києві презентують дві виставки Івана Марчука

На шанувальників творчості Івана Степановича цього місяця чекають аж два приємних сюрпризи – митець відкриває одразу дві різні експозиції. 

Ivan Marchuk. Знакові твори, які щойно повернулися в Україну.



Мистецький простір ARTAREA презентує нову експозицію живопису, в якій представлені картини українського генія сучасності Івана Марчука, що повернулися після шестирічного світового турне.

Хрестоматійні полотна художника  стали візитівкою України. Шість років вони подорожували світом і тепер повернулись додому. Позаду залишилися 3 континенти, 20 країн та 40 виставок. Ви побачите картини, що експонувалися у Європейському Парламенті в Бельгії, Палаці Націй у Женеві, Королівському культурному центрі в Аммані в Йорданії, Ноймюнстерському абатстві у Люксембурзі, Галереї Карфагену в Тунісі, Бангкокському центрі мистецтва та культури у Таїланді, Музеї імені Мустафи Ніяза в Туреччині тощо.

Також, на вас чекає вражаюча мультимедійна експозиція за мотивами творчості художника у digital галереї ARTAREA.

 

Коли: з 15 січня до 29 лютого, з середи по неділю з 11:00 до 20:00.

Де:  вул. Софіївська, 11-15.

Вартість квитків: 150 грн по буднях, 200 грн у вихідні дні. Для студентів, дітей до 16 років, пенсіонерів та учасників бойових дій діють знижки. Дiтям до 7 рокiв та людям з iнвалiдністю – вхід безкоштовний. 

«Магія штриха. Діалог двох геніїв». Виставка Івана Марчука та Миколи Новікова

Іван Марчук – жива легенда українського мистецтва, єдиний український художник, визнаний Міжнародною академією сучасного мистецтва в Римі. Він є засновником «пльонтанізму». Таку назву жартома Марчук дав своєму особливому стилю – від слів «плести», «пльонтати». Його картини ніби створені з клубочків ниток. У 2007 році The Daily Telegraph включив Івана Марчука у топ-100 геніїв нашого часу.

Микола Новіков – легенда одеського андеграунду, обдарований маргінал і бездомний художник. Новіков неодноразово відбував покарання за ґратами, де і сформувався його унікальний стиль: мінімалістичні лінії, абстрактний фігуративізм, активні штрихи та плями туші. Його оригінальний спосіб мислення, цікава композиція, технічна досконалість та стилістичне різноманіття підходів є дивовижними та захоплюючими. За життя він не продавав свої роботи, проте зараз вони високо цінуються у арт-середовищі.

Івана Марчука називають українським Ван Гогом, бо його ім’я могло б приваблювати у Київ туристів так само, як ім’я Ван Гога сприяє туризму в Амстердам. А Миколу Новікова називають одеським Ван Гогом через характерний динамізм його робіт і татуювання «Вінсент» на грудях. Що ще об’єднує світи цих двох, без перебільшення, геніальних художників? Який наратив утворять їхні роботи, коли опиняться в одному виставковому просторі? Діалогізм чи протиріччя? Доповнення чи різкий контраст?

В експозиції буде представлено більше пів сотні робіт з колекції галереї «Les Noms».

Коли: 17 січня – 16 лютого.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вартість квитків: уточнюйте в музеї.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *