У Києві обговорили проблеми етнічних громад

Олена ПЕТРИШИН

На фестивалі «Київ: Етногенеза» розглянули проблеми національностей, які живуть в столиці.

У суботу, 19 вересня, відбувся круглий стіл «Етнокультурне різноманіття Києва як ресурс ствердження привабливого іміджу України». Обговорення організували  в рамках дводенного фестивалю «Київ: Етногенеза».

Захід влаштували БФ «Інститут Громадської Дипломатії» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА в рамках реалізації міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

До обговорення долучились азербайджанці, греки, вірмени, марокканці, палестинці, грузини, поляки та міська влада. Основна проблема, яка турбує діаспору, — це те, що зараз у Києві немає локації, яка би об’єднувала культури.

Та, як з’ясувалось, вже цього року у місті відкриють Київський муніципальний будинок національностей, в якому зможуть зустрічатись громади.

 — Питання створення будинку вже затверджено рішенням КМДА. Цей будинок стане єдиною платформою комунікації між громадами. Відкрити його плануємо вже у листопаді цього року. Будемо мати три зали, два фойє та інші приміщення, у яких зможемо працювати, — повідомила начальниця відділу з питань національностей Департаменту культури КМДА Ольга Власенко.

Представники діаспори подякували владі за увагу до проблем етнічних меншин. 

— Проблем багато, з цим, напевно, погодяться усі. Від імені всіх общин я дякую міській владі, зокрема, Департаментам суспільних комунікацій та культури за ініціативу та небайдужість. Ми зробили ще один крок на зустріч діалогу, — висловилась голова Еллінського братства «Енотіта» Ніна Плечак.

Втім, діаспору запевнили, що сьогодні у місті є декілька інструментів, які допомагають активним громадам реалізовувати свої мрії.

— У Києві є чимало можливостей для реалізації ідей громадських організацій. Одним з варіантів є конкурс «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», завдяки якому вже реалізували понад 300 проектів. Я розумію, що у кожної громади є свої потреби. Тому пропоную брати участь в конкурсі. Ми завжди намагаємось йти на зустріч і давати шанс гідним проектам. А враховуючи те, що в Києві мешкає понад 130 національностей, Департамент готовий виділяти кошти на проекти для етнічних груп, — повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Нагадаємо, впродовж 19-20 вересня на фестивалі кияни та гості міста можуть краще познайомитись з етнічними культурами міста. Для відвідувачів підготували ярмарку етнічних сувенірів, майстер-класи, фотозони, дегустацію національних страв, шоу вогню та яскраві танцювальні номери. Спеціальним гостем дійства буде шоу вогню та спецефектів Burning Man Project Kyiv Fest. Фестиваль триває в Гідропарку, поблизу ресторану «Шатро Султана», до 18:00 неділі, 20 вересня.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *