У художньому музеї презентували інтерактивний конструктор гендеру

Днями в Національному художньому музеї презентували артінсталяцію, яка показує, що ґендер «конструюється», і водночас знайомить зі складністю цього явища.  

Робота є інтерактивною, і кожен охочий може взаємодіяти з нею. Авторка – художниця Алевтина Кахідзе відповідала на питання: Що таке ґендер? Він є лише у жінок? Ґендер і стать – це одне й те саме?



 

До кінця березня в аванзалі музею всі охочі можуть взаємодіяти з інтерактивною артінсталяцією «Construct gender» Алевтини Кахідзе.

Інсталяцію створено спеціально для руху HeForShe в Україні та презентовано в рамках HeForShe Arts Week 2020.

Фото – Андрій Максимов, UN Women 

Алевтина Кахідзе у 2002 році стала переможницею конкурсу серед молодих художників і кураторів Центру сучасного мистецтва при НаУКМА, а в 2008 році – лауреаткою Премії Малевича Польського Інституту в Києві для українських художників. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (факультет графіки), Академію Яна ван Ейка (Маастріхт, Нідерланди); учасниця багатьох міжнародних та українських мистецьких проєктів; співзасновниця приватної резиденції для іноземних художників у селі Музичі. Теми її мистецьких практик – споживацька культура, ґендер, конфлікти, світ собак та рослин.

HeForShe Arts Week – це мистецький марафон, який об’єднує музеї, галереї, кінотеатри та інші арт-інституції навколо теми ґендерної рівності та прав людей. Партнером HeForShe Arts Week 2020 є Національний художній музей України.

Рух HeForShe, започаткований ООН Жінки, – це глобальний рух солідарності на підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *