У Гідропарку розпочався фестиваль національностей «Київ: Етногенеза»

Олена ПЕТРИШИН

У суботу в столичному Гідропарку відкрили фестиваль «Київ: Етногенеза», який триватиме впродовж 19-20 вересня. Культуру своїх національностей презентують вірмени, азербайджанці, поляки, євреї, греки та латино-американці.

У суботу фестиваль відкрив мото-фешн показ. На майданчику поблизу ресторану «Шатро Султана» у Гідропарку дівчата на мотоциклах презентували колекцію авторських вишиванок українського бренду «Синій льон». Під час заходу гостям також презентували графіті, авторами якого стали представники від різних культур.

Впродовж 19-20 вересня кияни та гості міста можуть краще познайомитись з етнічними культурами міста. Для відвідувачів підготували ярмарку етнічних сувенірів, майстер-класи, фотозони, дегустацію національних страв, шоу вогню та яскраві танцювальні номери. Спеціальним гостем дійства буде шоу вогню та спецефектів Burning Man Project Kyiv Fest.

 Фестиваль влаштували БФ «Інститут Громадської Дипломатії» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА в рамках реалізації міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», завдяки якому втілили вже понад 300 проектів.

 Сьогодні в Києві проживає більше сотні різних культур, тому Департамент з радістю підтримав ідею проведення фестивалю «Київ: Етногенеза».

— Одним з найважливіших завдань нашого Департаменту є налагодження діалогу між владою та громадою. Київ – багатонаціональне місто. На сьогодні в столиці проживає 135 різних національностей, кожна з яких багата і цінна по-своєму. І коли люди об’єднуються в громадські організації, вони керуються певною ідеєю чи спільною метою. Але ніщо так не зближує як національна самоідентифікація. Ми дуже раді, що саме Департамент суспільних комунікацій сьогодні фінансує цей прекрасний захід. Сподіваємось, що під час фестивалю ми зможемо посилити наш діалог з громадами та запропонувати їм інструменти для реалізації спільних ідей, — зазначив «Вечірньому Києву» директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Організатори розповіли, що фестиваль готували від початку літа. Учасниками заходу стали близько десяти етнічних груп. У зв’язку з пандемією, не усі бажаючі змогли долучитись.

— На фестивалі презентують свою культуру азербайджанці, вірмени, поляки, євреї, греки, грузини, латино-американці і частково ще декілька національностей.  Впродовж заходу вони знайомитимуть киян зі своїми звичаями і традиціями. Колективи підготували також танцювальні номери. Гості мають нагоду скуштувати національні страив, поспілкуватись з громадами та гарно провести час. Чудово, що представники етнічних груп погодились взяти участь в святі. Приємно серед учасників бачити також активні молоді організації. На жаль, через коронавірус не всі етнічні групи змогли приєднатись, та сподіваємось, що зможемо залучати їх в інші проекти, — розповіла «Вечірньому Києву» голова БФ «Інститут Громадської Дипломатії» Олена Прокопенко.

Усіх бажаючих запрошують приєднуватись до події. Фестиваль «Київ: Етногенеза» триватиме до 18:00 неділі, 20 вересня.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *