Всесвіт у склі японського митця демонструють у столиці

Марія КАТАЄВА

Київська галерея «Галерея Триптих» та Посольство Японії в Україні представляють «КОСМОГЕНЕЗ» – виставку японського митця Кадзуакі Хаякави. Немов маленькі галактики, спіймані у склі, високотехнологічні мініатюри закликають глядача доторкнутися до таємниць світобудови та відкрити безмежність у собі. 




– Ми раді відкрити галерейну програму в новому десятилітті культурно-дипломатичним проектом, що дає можливість познайомитись із сучасною візуальною культурою Японії. Твори Кадзуакі Хаякави поєднують інноваційні технології та традиційні тенети, завдяки яким сучасна людина не втрачає зв’язок з мудрістю попередніх поколінь, –  зазначила директорка галереї Мирослава Хартмонд. 

В експозиції показують скляні мініатюри та фотороботи зі збільшеними зображеннями цих виробів.

 

– Я вперше в Україні. Однак мати моєї дружини народилася у Києві, тож у моєї родини є певний зв'язок з Україною, – поділився Кадзуакі Хаякава. – Мої роботи невеликі за розміром, але багато що вміщають, у них зображений Всесвіт, космос. Здаються маленькими, але вдивляючись, ви маєте змогу побачити більше. Чому тема космосу?  Я народився в гірському містечку, часто дивився на зоряне небо. У школі з друзями вночі втікали з дому, щоб дивитися на зорі, обговорювали свої мрії і бажання. Я не вивчав астрономію, не дивився на зірки через телескоп, люблю спостерігати зіркове небо власними очима. Дивлячись на безкінечне небо, я нібито дивлюсь у глибину самого себе. 

Коли я був студентом, вивчав IT, і збирався працювати в компанії за цим напрямком. Коли побачив скляне мистецтво, відчув, що це мені подобається. Захотілося робити щось зі склом по-своєму. Три тижні навчався у майстра, який дав мені базу, основу. Однак мав знайти власний унікальний стиль і тему. І тоді я згадав про свою любов до зоряного неба та інтерес до космосу.



 



Я лежу на землі і дивлюсь, як наді мною розгортається безмежність Всесвіту, відчуваючи, ніби я бачу там самого себе. Я припускаю, що таке відчуття є наслідком східного світогляду, яке глибоко викарбоване в мені, світогляду, побудованому на вірі в існування не тільки зовнішнього Всесвіту, але й внутрішнього Всесвіту, що існує всередині кожної людини. 



Виплавляючи надпрозоре скло за високих температур і створюючи кольори й візерунки з таких природніх матеріалів, як золото і срібло, я зображую Всесвіт у склі. Завдяки заломленню світла, безмежний світ схоплений у малому предметі. Я вірю, що саме дивлячись на Всесвіт зверху, можна відкрити для себе нові точки зору.



Cosmogenesis | Kazuaki Hayakawa

Коли: до 19 лютого, 11:00 – 19:00.

Де: галерея Триптих, Андріївський узвіз, 34.

Вхід вільний.

ПРО МИТЦЯ

Кадзуакі Хаякава (Kazuaki Hayakawa) – японський сучасний художник-скляр. Створювати маленькі галактики у склі його надихнуло зоряне небо, побачене в дитинстві під час походів на природу з друзями.

Народився у 1983 році в Нагано, мальовничому гірському храмовому місті серця Японії. У 2006 році став учнем Ямато Ішіоки в студії ‘INORI Glass’ і започаткував власну майстерню скла ‘SowGLASS’. У 2009 році взяв участь у художньому обміні в м. Портленд, штат Орегон (США). З 2014 року живе і працює в м. Гамм, Німеччина, де відкрив студію художнього скла у 2015 році. Багато років успішно виставляє свої роботи в музеях, галереях та арт-ярмарках в Японії й Європі.

Нагадаємо, у центрі міста демонструють ранні та нові роботи Павла Макова.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *