Вражаючі мистецькі твори демонструють у столичному музеї

Марія КАТАЄВА

У Музеї історії Києва відкрилася виставка Миколи Журавля «Живопис. Левкас». 



Художник майстерно компонує живопис, левкас, графіку та скульптуру в єдину композицію, не порушуючи цілісності створених образів. Його роботи виступають засобом аналізу мистецтва та актуалізують забуті традиції, їхній розвиток і зміст.



Виставка «Живопис. Левкас» – це захоплення могутністю знаків та символів. Кожна картина, представлена в експозиції, наповнена стилістичними рефлексіями та бризками світла. За характерними нашарованими об’ємами на полотнах та твердю левкасних дошок можна розгледіти власний унікальний стиль художника. Він бачить світ у резонуючих формах та динаміці абстрактних співвідношень. Користуючись технікою левкасу, автор поєднує спадщину візантійського мистецтва та іконопису. У результаті виходять оригінальні твори, які можна назвати іконами сучасності.



Коли: до 25 грудня.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вартість квитка: уточнюйте в музеї.

ПРО АВТОРА

Микола Журавель народився у 1960 році у Магнітогорську. Закінчив Кримське художне училище ім. Самокіша в Сімферополі та Київський державний художній інститут. Член Національної спілки художників України, академік Римської Академії Модерного Мистецтва (Італія). Брав участь у XII Флорентійській бієнале сучасного мистецтва (2019, Florence Biennale, Італія), виставках «Texas Contemporary» (2019 Техас, США), International Fall Exhibition, MORA (2019 Нью-Йорк, США). Автор персональних проектів – «Трансформація простору» в ЦСМ Білий Світ (1917 Київ, Україна), «Інвазія Перезавантаження» в Українському Інституті Америки (2016 Нью-Йорк, США), SCOOP Art show (2014 Нью-Йорк, США), Art Toronto Fair. Твори художника зберігаються у багатьох музейних та приватних колекціях.

ПРО ЛЕВКАС

Техніка левкасу здавна використовувалась живописцями для надання творам міцності та довговічності, закріплення пігменту на дошці та досягнення ефекту ніжного сяйва, що просвічується крізь фарбу. Класичний рецепт левкасу: перед нанесенням малюнку дошка проклеюється паволокою і багатошарово ґрунтується сумішшю крейди, желатину та олії. За таким принципом левкасні твори створюються і сьогодні, а поява сучасних матеріалів для левкасної суміші зумовила розповсюдження левкасу серед митців зовсім різних течій і їхню палку любов до цієї техніки.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *