В столичних кінотеатрах презентували фільми про жіночу силу та особливих людей

Марія КАТАЄВА

Цього тижня на широкі екрани вийшла чергова порція кіноновинок. Серед них — супергеройський бойовик про Харлі Квінн, лауреат Канського фестивалю за кращий сценарій, французька драма з Венсаном Касселем, дитячі анімації про троля та вікінга. 

«Хижі пташки (та фантастична Харлі Квін)»



Супергеройський фільм, в основі якого класичні комікси DC.  Харлі Квін (Марго Роббі) повертається. Цього разу вона, разом з вправними подружками (Джерні Смоллетт-Белл, Мері Елізабет Вінстед, Розі Перес, Елла Джей Баско) чинитиме опір кримінальному босу Чорній Масці, якого звати Роман Сайоніс (Юен Мак-Грегор).

«Портрет дівчини у вогні»



Події розгортаються в 1770 році на півночі Франції. Елоїза (Адель Енель) невдовзі має вийти заміж та поїхати до далекого і невідомого Мілану. Нареченого вона ніколи не бачила і жодного бажання виходити заміж немає. Шлюб відбудеться лише в тому випадку, якщо майбутньому чоловікові сподобається портрет Елоїзи. Саме тому матір дівчини наймає художницю Маріанну (Ноемі Мерлан). Розуміючи, навіщо потрібен її портрет, Елоїза раніше відмовилася позувати художнику-чоловіку. Перед Маріанною стоїть задача щодня ходити на прогулянки з Елоїзою та написати портрет по пам’яті. Проводячи багато часу разом, дівчата стають одна одній ближчими, ніж могли уявити.

Драма  виборола на Канському кінофестивалі два призи – за кращий сценарій та Квір-Пальмову гілку за висвітлення ЛГБТ-теми у кіно. Особливістю стрічки є те, що в кадрі з’являються лише жінки.

«Особливі» 



Бруно (Венсан Кассель) і Малік (Реда Катеб) працюють в організаціях, що допомагають дітям з аутичними розладами. Якось їм спало на думку залучити до своєї діяльності молодь з неблагополучних сімей. Тепер однолітки з дуже різними проблемами можуть допомогти одне одному знайти своє місце в світі, який зустрічає їх упереджено. Однак, присвятивши своє життя вихованню дітей, Бруно та Малік не одразу зрозуміли, що чине найбільше зусиль доведеться докласти «виховуючи» дорослих людей з благополучних сімей та без вад розвитку. Бюрократична машина не готова терпіти інакшість.

«Троль: історія з хвостом»



Події розгортаються у фантастичній країні тролів. Знаходиться вона далеко в гущі лісу, подалі від сторонніх очей. Тут владарює добрий та справедливий король Гром. Його непосидючий син Трім давно вже мріє в усьому бути рівним з дорослими. У королівстві регулярно проводять турнір, де у спритності змагаються найсильніші та найсміливіші. Сталася біда – проходячи дистанцію, король Гром потрапив у пастку. Йому відірвало хвоста, без якого король тролів перетворився на камінь. У Тріма є лише три дні на те, щоб врятувати батька. Для цього треба знайти хвіст і повернути його на місце. Але це не так вже й легко: доведеться вирушити у далеку подорож. Здолати цей шлях справа нелегка і набагато більш виснажлива і відповідальна, аніж участь у будь-яких змаганнях.

«Вікінг Вік»



Колись давно жили на землі безстрашні вікінги. Ці хоробрі воїни владарювали на землі та на морі. Маленький хлопчик Вік, син славетного воїна Конунга, суттєво відрізняється від своїх однолітків. Йому зовсім не цікаво опановувати бойові мистецтва, проте він дуже розумний та винахідливий. Якось Вік бере до рук чарівний меч, та не вміючи вправно ним володіти, перетворює свою маму на зливок золота. Тепер перед хлопчиком стоїть найважливіше завдання у житті – він має подолати небезпечний шлях до незвіданих країв аби дізнатися як розчаклувати свою матусю.

Читайте більше цікавих новин у рубриці "Неофіційно"

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *