В Опері відбувся новорічний концерт для дітей учасників військових дій

У Національній опері України відбувся новорічний Штраус-форум для 150 дітей учасників бойових дій на Донбасі.   

– Ідея новорічних інтерактивних вистав зародилась у Відні – це місто на зимові свята перетворюється на суцільний казковий дитячий майданчик, ми прагнемо розвивати такі проекти в Україні, намагаємось, передусім, подарувати перші чарівні нотки Різдва діткам, особливо тим, чиї родини постраждали від військових дій на сході України, прагнемо залучити їх до музичного свята, – зазначив художній керівник оркестру «Київ-Класик», Артист ЮНЕСКО в ім’я миру, диригент Національної опери Герман Макаренко.

Він додав, що діти завжди є найкращими глядачами та слухачами, тому для них хочеться створювати все нові і нові проекти. Це вже другий щорічний Штраус-форум в Україні, який організовує відомий диригент.  

На закінчення концерту дітей запросили на сцену, до оркестру і дозволили пограти на музичних інструментах: найбільшою популярністю користувалися великі барабани, віолончель, а до контрабасу навіть вишукувалась черга. 

Як відомо, після першого Штраус-форуму, який відбувся у Києві 24 грудня минулого року, було прийнято рішення зробити його щорічним. 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *