«Таємничу Україну» в живописі показують у столиці

Марія КАТАЄВА

У Музеї історії Києва триває виставка «Таємнича Україна. Нарис історії сьогодення» Дмитра Коваля, який минулого року отримав Грант Президента України для видатних діячів у галузі мистецтва.

Техніці живопису Дмитра Коваля непросто знайти однозначне визначення: хтось скаже, що це імпресіонізм, інший вгадає в його мазках традицію пуантилізму. Незвичайний авторський стиль митця, у поєднанні з ніжною колористикою та глибоким символізмом, створює атмосферу казкової реальності – ностальгійну, загадкову, самобутню. Декоративні елементи надають полотнам художника ефект монументальності.



– Серія робіт Дмитра Коваля «Таємнича Україна» – це надзвичайно красива і водночас сумна ода українській автентичності, що порушує надважливе для суспільства питання незаслужено забутих, позбавлених уваги багаточисленних українських «перлин» – від цнотливих диких ланів Закарпаття, до живильних озер Донеччини, – зазначає Анатолій Марчук, заслужений художник України. – Пейзажі, портрети, натюрморти митця викликають теплі почуття приналежності та спорідненості, а разом із тим – світлі, близькі серцю спогади: рідне село, батьківську хату, безжурне дитинство. Відбувається ефект дежавю, що лишає по собі незабутнє враження. У своїй творчості Дмитро Коваль прагне осягнути глибину людської душі, істину, вічність, буття у його мінливості, циклічності, відродженні.

Про автора:

Дмитро Коваль народився 23 жовтня 1990 року в Хотині. Навчався у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Основні напрямки творчості митця – імпресіонізм і пуантилізм, поєднані з абстрактним та декоративним мистецтвом. У доробку художника присутні всі традиційні образотворчі жанри: портрет, пейзаж, натюрморт та тематична картина. Дмитро Коваль – учасник багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок, лауреат численних премій. Його роботи зберігаються в експозиціях Чернівецького та Запорізького художніх музеїв, а також в приватних колекціях в Україні, Чехії, Франції, Німеччині, Росії, Китаї та Канаді.

Коли: до 13 січня.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вартість квитків: 50 грн,  пільговий – 30 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *