Столичні театрали отримали нагороди

23 грудня на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва вручили 10 премій театральним діячам України за мистецькі здобутки 2019 року.



 Преміями нагороджуються театральні діячі України – актори, режисери, театрознавці, організатори театральної справи – за визначні досягнення в галузі театрального мистецтва поточного року. Міжрегіональні відділення подають перелік номінантів, з якого авторитетне журі щороку обирає переможців. Цього року до журі увійшли: Богдан Струтинський – Голова Національної спілки театральних діячів України, народний артист України; Михайло Захаревич – генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, народний артист України; Ільїна Генсіцька – директор-художній керівник Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня»; Леонід Попов – завідувач кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, доцент, заслужений артист України; Ганна Веселовська – керівник напряму експертно-аналітичної діяльності НСТДУ, театрознавець; Алла Підлужна — театрознавець, театральний критик, журналіст, член Експертної ради першого та другого Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА». Лауреатами Премій стали театральні діячі з Києва, Дніпра, Одеси, Харкова, Вінниці та Львова. 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПРЕМІЇ

1. Премія в галузі театрознавства і театральної критики за кращі роботи в галузі театрознавства і театральної критики, які здобули широкий художній, науково-мистецький та громадський резонанс. 

2. Премія імені Марії Заньковецької за створення ролей високого художнього рівня, що стали подією в театральному мистецтві України. 3. Премія «Наш Родовід» за високі мистецькі здобутки протягом багатьох років, розвиток і збагачення традицій театрального мистецтва України, передачу творчого досвіду молодим митцям. 4. Премія імені Віктора Афанасьєва за вагомий внесок у розвиток мистецтва театру ляльок. 5. Премія імені Миколи Садовського за активну і плодотворну організацію театральної справи. 6. Премія імені Мар’яна Крушельницького за створення ролей високого художнього рівня, які стали подією в театральному мистецтві України. 7. Премія імені Сергія Данченка за творчі досягнення, що наближають театр України до кращих зразків світового мистецтва, естетичну довершеність. 8. Премія імені Панаса Саксаганського за відчуття у творчості громадського пульсу часу, утвердження принципів духовності та гуманізму.9. Премія імені Федора Нірода за вагомий внесок у розвиток театрального сценографічногомистецтва, за визначні досягнення та за високу мистецьку досконалість в цій галузі Також вперше вручалася Премія за краще сценічне відтворення надбань українського народу закладених в звичаях, обрядах, традиціях, фольклорі наших предків заснована у 2019 році НСТДУ та Театрально-концертним закладом культури «Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня».

Фото Артема ГАЛКІНА

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *