Стартував місяць грузинського театру в Україні: що подивитися

У червні профільний сайт Theatre.love влаштовує Місяць грузинського театру в Україні онлайн. Відбудуться відеопокази вистав, їхнє обговорення, онлайн зустрічі з режисерами, а також низка інтерактивних заходів, присвячених грузинському театру.

– Нещодавно в театральному просторі відбувався фестиваль «І люди, і ляльки», де, крім України, взяли участь театри з трьох країн: Польща, Білорусь та Грузія. Саме зацікавленість до театрів інших країн стала поштовхом для проведення місяця грузинського театру, – пояснюють організатори.



10 червня о 19:00 на Youtube каналі Theatre.love відбудеться онлайн показ вистави «Сакартвело» Тбіліського державного театру ляльок у постановці Ніколоза Сабашвілі.

Головні герої – віслюк і ворона. Історія розвивається довкола їх дружби та їхніх подорожей, завдяки яким ми дізнаємося про головні віхи розвитку грузинської культури та історії. Сакартвело – саме так називають свою країну грузини. Походить це слово від назви народу, який проживав на території нинішньої Грузії, – картвели. Слово «Грузія» ж у нашу мову прийшло у XVII-XVIII столітті від арабського «Гурджистан».

«Сакартвело» є авторським проєктом Ніколоза Сабашвілі та не має у своїй основі жодного конкретного твору. Вистава відтворює найголовніші події грузинської історії, а художня та музична частини вистави насичені різноманітними народними елементами. Яскраве театральне видовище буде цікавим глядачам будь-якого віку.



12 червня о 18:00 на Facebook-сторінці Theatre.love пройде віртуальна зустріч із грузинськими режисерами Ніколозом Сабашвілі та Бадрі Цередіані за участі української режисерки Влади Белозоренко.

17 червня о 19:00 – Онлайн показ вистави «Далекое, далекое море..»

19 червня о 18:00 – Зустріч із грузинськими режисерами Тимуром Чхеїдзе та Бадрі Цередіані.

Нагадаємо, безкоштовний показ вистав організував столичний театр.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *