Стало відомо, коли у Києві пройде міжнародний кінофестиваль «Молодість»

49-й Міжнародний кінофестивалю «Молодість» цього року відбудеться з 22 по 30 серпня 2020 року. Подія проходитиме у реальному форматі з додатковим залученням власної онлайн платформи.

Основними локаціями кінофестивалю стануть кінотеатр «Жовтень», де буде розташований фестивальний центр з показами конкурсної та позаконкурсної програм, зокрема українських прем'єр. «Будинок кіно» – майданчик для фестивальних показів та серії мастер-класів у рамках «Майстерні талантів», а також спеціально сконструйований для події кінотеатр просто неба під Аркою Дружби народів, де також пройдуть фестивальні Церемонії відкриття та нагородження, покази фільмів дитячої програми «Molodist Teen Sсreen», українські прем'єри та спеціальні події.

УВАГА! Остаточні умови проведення фестивалю залежатимуть від актуальної епідеміологічної ситуації у місті Києві та чинних санітарних вимог Київської міської державної адміністрації.

Відкриє фестиваль фільм «Забуті» режисерки Дарії Онищенко, стрічка спільного виробництва України та Швейцарії. Її українська прем’єра відбудеться 22-го серпня, під час Церемонії відкриття 49-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Стрічка розповідає історію вчительки української мови Ніни, яка через роботу чоловіка не може поїхати з окупованого Луганська, та сімнадцятирічного учня Андрія, який внаслідок війни залишився сиротою, і намагається нагадати Україні, що він ще існує. В основі сюжету – історії реальних людей з окупованих територій на сході України та у Криму.

– Втомились від війни – дуже небезпечна фраза, бо ми всі з радістю перемкнулись на пандемію, і долі людей на Сході України раптово зникли з перших шпальт. Але війна не закінчується тільки тому, що спостерігачі втомились. Війна продовжує руйнувати життя людей та наше спільне майбутнє. Фільм «Забуті» про те, що людей на окупованих територіях не можна забувати. Про віру в ідеали і про те, що в кожного з нас є право вибору, – на чиїй стороні бути. Я створила цей фільм, аби розповісти світу історію простих людей з зони конфлікту в моїй країни і через особисті історії донести головний меседж – війну необхідно зупинити, – каже режисерка фільму Дарія Онищенко.

Головну героїню фільму Ніну грає молода українська актриса театру та кіно Марина Кошкіна. Цікаво, що Марина сама родом з Луганської області і ця роль їй дуже близька. До команди фільму також приєднався актор Олексій Горбунов, який вже вдруге працює разом із режисеркою Дарією Онищенко. В її дебютній стрічці «Істальгія» Олексій Горбунов грає на гітарі й виконує пісню Володимира Висоцького «Скалолазка». Одну із ролей у фільмі зіграла відома українська художниця та скульпторка Марія Куліковська, яка на початку фільму робить власний артперфоманс, в якому знищує свої скульптури, повторюючи тим самим правдиву історію, яка відбулась на заводі «Ізоляція» в Донецьку в 2014 році.

Вихід фільму «Забуті» у широкий український прокат запланований на осінь 2020 року.

Нагадаємо, Український театральний «Оскар» змінює формат.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *