Що відбувається у київській опереті під час карантину

У Київському театрі оперети тривають реставраційні роботи. Зокрема, реконструкція головної зали.

Планується замінити аварійні конструкції лож та балконів, зробити нову систему вентиляції, нове освітлення для фронтального світла сцени, виконати протипожежні роботи, встелити нову підлогу. Крім того, оздоблюють залу ліпниною та розписом, а також забезпечать безбар’єрний доступ.

За словами директора театру Богдана Струтинського, у головній арці зали була тріщина; арки основних балконів, ложі бенуар та ярусу також мали незадовільний стан. Щоб зробити необхідні протиаварійні роботи потрібно мінімум півроку. Тому карантин, поки у театрі не грають вистави, дозволив виграти час.  Планується покласти паркет, який має значно покращити акустику приміщення. Після реконструкції, з’явиться інфраструктура та додаткові місця для людей з інвалідністю.

Залу оздоблять ліпниною та розписом на тему історії мистецтва. Також будуть нові світлові ложі та нова електрика.

Відкриття головної зали заплановано на 1 жовтня – до міжнародного дня музики. 

— Ми всі дуже сподіваємося, що за 80 днів пандемія відступить і ми всі зможемо знову насолоджуватися мистецтвом. А поки — використовуємо час вимушеної паузи для перетворень, — зазначила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова, перевіряючи хід реставраційних робіт..

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *