Що нового у столичних кінотеатрах: справжня українська історія та подорож до Італії

Марія КАТАЄВА

Традиційно в четвер на широкі екрани виходять кіноновинки. Цього тижня дивимося документальний фільм про мешканців Донбасу, який зібав чимало українських та міжнародних нагород, картину про місто Матеру, комедією з Меліссою Маккарті у ролі домогосподарки, драму в період Великої депресії в Америці, фантастика про новий наркотик та американський трилер. 



Документальна стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» 

Герої фільму живуть у Красногорівці, у так званій «червоній зоні» на Донбасі. Військові дії тут не припиняються, але життя місцевих жителів триває. Ганна у 36 років сама виховує чотирьох дітей. Ніхто з дружньої родини не акцентує увагу на війні. Вони навчаються, пізнають світ та присвячують увесь вільний час своїм захопленням. Навіть фільм знімають про те, як їм живеться.

Це дебютна робота Ірини Цілик, стала першим українським фільмом, який взяв участь у кінофестивалі Sundance, де його відзначили за кращу режисуру у категорії світової документалістики. Окрім того, документальний фільм здобув 8 нагород на різних кінофестивалях по всьому світу. В Україні отримав головний приз Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та визнаний найкращим документальним фільмом року за версією Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО.



«Невідома Італія. Матера — місто з каменю»

Режисери Франческо Інверніцці і Віто Салінаро розповідають про місто від його витоків часів палеоліту до сучасного відродження, розпочатого в 70-і роки минулого століття, — саме воно зробило Матеру точкою тяжіння для художників і цінителів культури з усього світу. Разом з архітекторами, мулярами, гідами і простими жителями глядач пройде вулицями, на яких зупинився час, почує дивовижні історії, які розповідають камені, і побачать унікальну капілярну каналізацію, яка споконвіку пронизує підземне місто.

Старовинна частина Матери, висічена в скелі (так звана Сассо-ді-Матера, іт. «Камені Матера»), була оголошена об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а саме місто в 2019 році визнано культурною столицею Європи. Мандрівники називають Матеру восьмим чудом світу.



Комедійний бойовик «Суперінтелект»

Уявіть собі домогосподарку, в житті якої ніколи не відбувається нічого цікавого. І тим більше – нічого дивного. Саме так можна схарактеризувати Керол Пітерс (Мелісса Маккарті). Тож коли з нею починає говорити побутова техніка, вона спершу подумала, що втратила розум. Також не виключала вірогідності того, що це її так б’є струмом. Про те, що надсучасна суперрозвідка обрала її об’єктом для свого стеження вона б ніколи не здогадалася. Але саме так і є. Штучний інтелект прагне захопити увесь світ і почати вирішив саме з Керол. Від неї та від її залізних нервів і витримки тепер залежить доля усього людства.



Драма «Дрімленд» 

Події розгортаються у Техасі у 1935 році. У невеличкому містечку на кожному кутку висить оголошення про розшук Еллісон Уелс (Марго Роббі), грабіжниці банків. За її голову поліція пропонує чималу винагороду, тож пошуками займається майже кожен чоловік у цій місцевості. Хоче долучитися до справи і Юджин (Фінн Коул), але вітчим забороняє йому. Проте саме Юджин знаходить Еллісон. Поранена та безпомічна, вона переховується у напівзруйнованому сараї. Хлопець, який давно мріяв про кримінальну романтику, з захопленням слухає розповіді жінки. Вона пропонує чималі гроші за те, що Юджин допоможе їй втекти до Мексики.



Фантастичний фільм жахів «Межа часу» 

Деніс (Джеймі Дорнан) та Стів (Ентоні Макі) товаришують ще з коледжу, а зараз вони у парі працюють парамедиками у Новому Орлеані. Усі нічні зміни – їхні. Поранення, передозування та смерті вони бачать щодня. Але дедалі частіше їх викликають до людей, травми яких важко пояснити. Ті з пацієнтів, хто лишаються при свідомості, поводять себе вкрай дивно. Виною усьому новий наркотик. Він малодосліджений та ніхто не може точно пояснити його дію. Чоловіки, які щоночі пліч-о-пліч стикаються зі складними ситуаціями, не в змозі зрозуміти що відбувається довкола. Проблеми у житті кожного з друзів віддаляють їх, хоча доречніше було б триматися разом.



Трилер «Пекло по сусідству»

У Сари (Ніколь Брайдон Блум) нещодавно померла мама. Вона не хоче жити з батьком, який зраджував дружині під час її хвороби, тож їде геть. Оскільки дівчина цікавиться дизайном одягу, вона вирішує осісти у Лос-Анджелесі, де можна зайнятися виготовленням костюмів для кіно. Сара влаштовується на тимчасову роботу в офіс та винаймає собі невеличку квартиру у закритому житловому комплексі. Усі сусіди тут товаришують, влаштовують спільні вечірки та допомагають одне одному. Тільки чомусь неможна тримати у комплексі тварин, тож Сара ретельно приховує свого кота. Життя у цій квартирі дуже швидко перестає бути комфортним. Щоночі дівчина чує дивні звуки.

Сьогодні у кінотеатрі "Ліра" стартують Дні угорського кіно, в рамках яких покажуть 5 стрічок. 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *