Що нового в кіно: очікувані українські прем’єри, прокляття та феї

Марія КАТАЄВА

Цього тижня на широких екранах ми побачимо два яскраві дебюти українських режисерів – нестандартну комедію «Мої думки тихі» та костюмовану драму «Віддана» за романом Софії Андрухович. Також серед кіноновинок – історія реальної судової справи, фільм жахів, французька комедія, а для дітей – анімація про фей та сімейна комедія про дівчинку, яка вміє розмовляти з тваринами.

Мої думки тихі



Зазнавши чимало невдач в роботі та особистому житті, молодий звукорежисер із Києва Вадим отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» та вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі стає мама Вадима. Детальніше про картину читайте тут. 

Віддана



Екранізація роману-бестселлеру Софії Андрухович «Фелікс Австрія» – кращої книги 2014 року за версією BBC Україна. Події фільму розгортаються у Станіславі (нині Івано-Франківськ) кінця XIX – початку ХХ століття, коли місто було частиною Австро-Угорської імперії. На тлі Прекрасної епохи розгортається складна історія двох молодих жінок, служниці Стефанії і панянки Аделі, чиї долі переплелися в нерозривному зв'язку любові, ревнощів, подвійних смислів та таємниць.

Судити по совісті



Головний герой фільму – темношкірий юрист Брайан Стівенсон (Майкл Б. Джордан). Усе своє життя він присвятив пошуку справедливості. Особливо у випадках, коли утисків зазнавали найбільш незахищені верстви населення. До його рук потрапляє справа Уолтера Макмилліана (Джеймі Фокс). Це темношкірий чоловік, який роками наполегливо працював та ростив з дружиною дев’ятеро дітей. Його звинувачують у вбивстві, попри те, що на момент його скоєння Уолтер був в людному місці у товаристві друзів.

Драма ґрунтується на історичних подіях. Адвокат Стівенсон нині є професором юридичного факультету Нью-Йоркського університету, засновником та директором «Ініціативи рівного правосуддя». Його зусиллями у США скасовано можливість виносити смертельні вироки особам, що не досягли 18 років. Юрист сам виступив співавтором сценарію до фільму про себе.

Хто тобі доктор?



Вулиці міст прикрашені до свят, і у кожній родині хтось готується розпакувати свій подарунок. Але у Сержа (Мішель Блан), лікаря швидкої допомоги, настрій зовсім не різдвяний. Цієї ночі він працює. Один із викликів змушує його панікувати, та й почувається він не дуже добре. Кращого виходу з ситуації годі й шукати – Серж платить кур’єру, що доставляє їжу, аби він представився лікарем та замість нього сходив на виклик. Тепер Малек (Хакім Джемілі), який до того розвозив парижанам квашену капусту, лікуватиме їх. Добре, що за допомогою сучасних технологій завжди можна почути вчасні настанови та поради справжнього лікаря Сержа.



Прокляття



Детектив Малдун (Андреа Райзборо) – мати одиначка. Їй повідомляють, що в одному з будинків коїться щось дивне і є підозра на вбивство. Беручись розслідувати справу, жінка навіть і подумати не могла, що головними жертвами у цій історії можуть стати вона та її син. Адже кожен, хто входить до проклятого будинку, де колись було скоєно жахливі вбивства, приречений на загибель.

ДЛЯ ДІТЕЙ

Феї і таємниця країни драконів



Події розгортаються у напрочуд гарному краї Баяла, де живуть феї та ельфи. Колись тут було багато драконів, та нещодавно вони зникли. А коли не стало драконів, то не стало й магії. Усі ельфи пересварилися між собою і місцевість, що славилася своєю красою та чарівністю, знаходиться на межі занепаду. Якось принцеса Сура знаходить покинуте яйце дракона. Розуміючи, що це може врятувати рідну землю, вона починає опікуватися знахідкою. Та аби драконеня побачило світ, Сурі разом з її друзями доведеться чимало потрудитися. Яйце потрібно віднести далеко в гори. Треба поспішати, адже на це в них є лише чотири дні. Друзям доведеться докласти максимум зусиль та використати усі свої знання, аби доправити маленьке драконеня туди, де, вочевидь, ще можуть жити дорослі дракони. Та на біду там живе й зведена сестра принцеси – Нурай, яка прагне заволодіти краєм Баяла. Про лихо дізнався небезпечний володар Тіней, і він не впустить нагоди аби отримати свою користь.

Маленька міс Дуліттл



10-річна дівчинка на ім’я Лілі (Малу Ляйхер) вміє розмовляти з тваринами. Хоча звучить це дуже мило, але приносить чимало клопоту батькам дівчинки, які змушені переїжджати на нове місце щоразу, як Лілі в черговий раз заговорить з тваринами і це хтось побачить. Якось Лілі пообіцяла, що віднині мовчатиме і лише песик Бонсай залишиться її співрозмовником. Проте нові обставини змусили змінити рішення. Разом зі шкільними друзями Лілі проходить практику в зоопарку. Одна за одною тут починають зникати тварини. Єдиний шлях дізнатися де ж вони поділись – почати говорити зі звірями-свідками злочину.

У основу сюжету сімейної комедії покладено серію книг відомої німецької дитячої письменниці Тані Стюнер. 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *