Роздуми про стародавні міфи показують у київській галереї

У столичному центрі сучасного мистецтва «Білий Світ» відкрилася перша після карантину виставка графічних та живописних робіт Володимира Подлевського.

Це портрети і пейзажі, на створення яких художника наштовхнули роздуми про стародавні міфи та звичаї європейських народів, про космологію гностиків, глибину індивідуальності та рушійну силу її вчинку. Ключове питання виставки – естетика сильної волі окремих особистостей, що визначалась в архаїчні часи як ознака осяяння. Портрети замислених героїв і пейзажі вражаючої глибини та геологічного масштабу балансують на межі ірреального та досягають своєї мети – тривожать уяву та змушують відчути актуальність прадавніх практик.

«Архаїчна містика все ще тривожить нашу мультимедійну сучасність. Хоч і тривога ця часто виражається в культі серіалів та неформальних практиках гедонізму. Але що ж по суті рухало людьми в усі попередні епохи у їхньому прагненні до вищого знання та іншого фаустівського руху? Можливо, жадання та сила такого поштовху є лише частками чогось значно більшого. Того, що пролягає на тонкій межі між Античністю та філософією Макіавеллі. Все це майже завжди втілювалось в обличчях: у мовчанні фаюмських портретів, сміливій посмішці грецьких богів, розписах Помпеїв та містиці Середньовічної скульптури готичного собору»

Святослав Подлевський, мистецтвознавець, доктор філософії

 

Одночасно всередині галереї може перебувати не більше 15 осіб, обов’язкове носіння захисної маски.

Коли: до 23 червня,  вт-сб – 11:00-19:00; нд-пн – вихідні.

Адреса: вул. Пушкінська, 21-а.

Вхід вільний.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *