Різдвяний фестиваль і чудернацькі тварини в Українському домі

Марія КАТАЄВА

Український дім підготував фестиваль «ДоДому на Різдво» з насиченою програмою, що об’єднує традиційні елементи святкування, мистецтво та цікаві активності.

Головною прикрасою фестивалю є унікальна масштабна 20-метрова інсталяція «Гравітація» сучасного українського художника Антона Логова, яка займає весь простір атріуму. Вона створена з колекції рушників Віктора Ющенка, в якій загалом понад 10 тисяч одиниць з різних куточків країни. 

Також на першому поверсі можна подивитися дві виставки. 

«На гостини до родини» – це запрошення до знайомства із казковим світом, вигаданим і втіленим у життя Марією, Федором, Іваном і Петром Примаченками. В експозиції – роботи представників родини, об’єднані уважним і ніжним звертанням до навколишнього світу.



 

Проєкт «Видива» – персональна виставка роботи Івана Приходька, заслуженого майстра народної творчості України, який уже понад 50 років плідно працює у сфері декоративного розпису, народної іграшки та дерев’яної скульптури.

На другому поверсі розташувався святковий ярмарок, де можна придбати книги, прикраси, гончарні вироби, одяг, смаколики, іграшки та різні сувеніри. Також проводяться майстер-класи з гончарства, виготовлення прикрас з гарячою емаллю та брошок, розпису пряників, вибійки на тканині та папері, ліногравюри, створення різдвяної іграшки, ткацтва, абстрактного живопису рідким акрилом.



 



 

День Святого Миколая

19 грудня об 11:00 розпочнеться перша художня виставка та аукцiон творiв унiкальної Ірини Химич. Іринці Химич 9 років і у неї синдром передчасного старіння Гетчінсона-Гілфорда. Попри це дівчинка вміє бачити казкову красу і дарує її всім навколо у вигляді своїх малюнків. О 14:00 розпочнеться благодійний аукціон з продажу картин дівчинки. Усі кошти з продажу картин будуть спрямовані на підтримку здоров’я Ірини.

19 грудня о 17:00 розпочнеться Святкове дійство для дітей «Ой хто, хто Миколая любить». У програмі святкування: майстер-класи, активності для дітей та святкова вистава. 

Коли: до 20 грудня, з 11:00 до 20:00 (20 грудня з 11:00 до 19:00).

Де: Національний центр «Український дім», вул. Хрещатик, 2.

Ціна входу: 50 гривень. Дітям дошкільного віку, людям з інвалідністю, людям пенсійного віку, учасникам бойових дій – вхід безкоштовний. За наявності студентського або шкільного квитка вартість вхідного квитка 30 гривень у касі Українського дому.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *