Новий рік у Києві: як карантин позначиться на святкуванні

Ольга КОСОВА

Попри складну ситуацію із поширенням коронавірусу, Київ все ж отримає атмосферу свята та ялинку. У цьому запевняє команда «Folk Ukraine», яка щороку відповідає за новорічні святкування у столиці.

При цьому локації на Софійській і Контрактовій площах працюватимуть із відповідними законодавчими обмеженнями під час пандемії. 

– Ми дотримуватимемося всіх встановлених законодавством норм, які будуть чинними на той період, коли проводитимуться свята, – прокоментували «Вечірньому Києву» організатори. – Думаємо, у середині грудня, перед самим Новим роком, буде ясність щодо ситуації з Новим роком та нормами, згідно з якими будуть проводитися зимові свята.

На самій території святкувань буде обов’язкове носіння маски, дотримання певної дистанції між людьми та велика кількість санітайзерів. В цьому році не буде концертних дійств, лише новорічна фонова музика на площі. 

Щодо ярмаркових будиночків із смаколиками, то в команді «Folk Ukraine» зазначають: якщо правила дозволять поставити фудкорти як у минулі роки, то між ними буде певна дистанція – як і між людьми у черзі. Також розглядається формат «take away» (їжа на виніс).

Тематика Нового року 2021 у організаторів вже є – «Чарівний ліс». Головна ялинка на Софійській площі буде 31-метровою, прикрашена 10-кілометровою гірляндою та близько 1 500 іграшками. Підсвічуватиметься новорічна красуня зеленим кольором.

Біля ялинки будуть розташовані герої – 2-метрові жителі казкового лісу. До входу в ярмарок розташують три величезні арки, які підсвітять яскравими вогниками.

На Контрактовій площі також буде ярмарок, ялинка і фотозони, а також каток і зона дитячих розваг. Тематика  декору – петриківка. 

– Ми не будемо робити акцент на темі ковіду і намагатимемося зробити все, щоб люди отримали відчуття казки, – зазначають організатори Нового року у Києві і чекають середини грудня для остаточного розуміння нормативів функціонування локацій.

Останні 5 років Софійська площа є основною локацією для новорічно-різдвяних святкувань. І щоразу головна ялинка дивує своїм оздобленням. Згадаємо, яким воно було з 2015 року.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *