Назвали претендентів на український Оскар: де подивитися

Стали відомі номінанти Четвертої Національної кінопремії "Золота Дзиґа". На участь у Четвертій Кінопремії "Золота Дзиґа" було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок. Цього року кінопремію вручатимуть у 23 номінаціях. 

— Рік став дуже плідним і багатим на якісне українське кіно, – зазначає виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух. – Тепер ми говоримо не тільки про збільшення кількості фільмів, які виходять в прокат, а й про підвищення їхньої кінематографічної та соціокультурної значущості. Наше кіно стає брендом – те, чого ми так довго досягали, стає реальністю. На здобуття Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” було подано 88 фільмів, кожен з яких вартий уваги, тому кіноакадемікам було вкрай складно обирати номінантів. Чи не найважче було визначити номінантів на одну з двох нових номінацій – “Відкриття року”. Висока конкуренція свідчить про активний розвиток усієї індустрії, завдяки якому в номінаціях ми отримали фільми з власним стилем та естетикою.

Цьогорічні лідери за кількістю номінацій – «Додому» (11), «Мої думки тихі» (9), «Гуцулка Ксеня» (9), «Вулкан» (8) та «Захар Беркут» (7)



КОРОТКИЙ СПИСОК НОМІНАНТІВ НА ЧЕТВЕРТУ НАЦІОНАЛЬНУ КІНОПРЕМІЮ

«Премія глядацьких симпатій»

“Давай танцюй” (реж. Олександр Березань)

“Заборонений” (реж. Роман Бровко)

“Захар Беркут” (реж. Ахтем Сеітаблаєв, Джон Вінн)

“Зустріч однокласників” (реж. Валентин Шпаков)

“Клара та чарівний дракон” (реж. Олександр Клименко)

“Крути 1918” (реж. Олексій Шапарєв)

“Свінгери — 2” (реж. Андрейс Екіс)

“Фокстер і Макс” (реж. Анатолій Матешко)

“Ціна правди” (реж. Аґнешка Голланд)

“Я, ти, він, вона” (реж. Володимир Зеленський, Девід Додсон)

Найкращий фільм:

Вулкан

Гуцулка Ксеня

Додому

Мої думки тихі

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

Найкраща режисерська робота:

Алієв Наріман (Додому)

Бондарчук Роман (Вулкан)

Лукіч Антоніо (Мої думки тихі)

Найкращий документальний фільм:

Людина з табуретом

Панорама

Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК

Переможців Четвертої Національної кінопремії "Золота Дзиґа" буде названо 28 квітня на церемонії, яка цього року пройде у режимі телешоу з прямою трансляцією.

ДЕ ПОДИВИТИСЯ

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали відомий український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв і актор Ремзі Білялов. 

Фільм доступний на сервісі інтернет-телебачення OLL.TV (після реєстрації та передплати).

Також тут можна подивитися картини “Крути 1918”  та “Фокстер і Макс”.

На сервісі Megogo доступні для перегляду українські фільми (безкоштовно або після реєстрації та передплати), серед яких —  “Крути 1918” (реж. Олексій Шапарєв) та “Я, ти, він, вона” (реж. Володимир Зеленський, Девід Додсон).

В онлайнкінотеатрі Takflix пропонують переглянути фільми Вулкан, Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго, Заповідник Асканія, Гуцулка Ксеня. Вартість: 60 грн., доступ до фільму на 7 діб.

 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *