Найкраще фото Києва обрали на міжнародному конкурсі

У рамках міжнародного фотоконкурсу обрали найкраще фото Києва та Київської області.

Переможцем номінації «Найкраща світлина Київської області 2019» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стало весняне фото Спасо-Преображенського собору. Знімок зробив Віталій Шкляр.

– Чудова композиція, дуже вчасно та вдало впіймане автором віддзеркалення, що створює додатковий виразний ефект. Чудові кольори та технічна якість зображення, що гідно представляють пам’ятку, – поділилась враженнями про фото членкиня журі, фотографиня і мандрівниця Наталія Шестакова.

А найкращим фото Києва 2019 року журі обрало світлину вітряка із села Лісове Ніжинського району Чернігівської області, розташованого в Києві у Пирогові в Національному музеї народної архітектури та побуту України. Знімок зробив Сергій Рижков.

Журі відзначило сюжет, кольори на фото. Член журі, фотограф, Сергій Зисько: «Круте фото… Гарна композиція і сюжет».

Цього року були сфотографовані 964 пам’ятки Києва і завантажено до Вікісховища 2106 їхніх фото. За кількістю сфотографованих пам’яток цього року Київ поступається лише Львівській області (там цьогоріч сфотографували майже 3000 пам'яток). Загалом у списку пам’яток Києва є понад 3848 об’єктів культурної спадщини, за вісім років конкурсу було сфотографовано 3552 пам’яток. Тобто 92% пам'яток міста з конкурсного списку мають свої фото у Вікісховищі.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *