Музична магія від Вівальді у Fairmont

Справжньою окрасою музичного життя нашої столиці є вечори класичної музики у  розкішній залі  Atrium в готелі Fairmont. Ця вишукана концертна зала  в стилі арт-нуво з вражаючим вітражним дахом, сучасною підсвіткою та чудовою акустикою стала справжнім відкриттям для багатьох київських меломанів. Завдяки унікальному проекту від Marco Concert, кияни мають змогу насолоджуватися шедеврами класичної музики у прекрасному виконанні Kyiv Mozart Orchestra.

8 листопада оркестр представив яскраву концертну програму, присвячену видатному італійському композиторові Антоніо Вівальді (1678-1741).

«Якщо у Венеції є дух, то ім’я йому — Вівальді», — часто говорять  про цього композитора. Творець «4 пір року» народився та прожив усе життя у Венеції – у своїх творах він чудово поєднав красу венеціанського музичного фольклору та запальні танцювальні ритми.

Важко повірити, що вже через 10 років після смерті композитора, його дивовижні творіння вважалися забутими аж до середини ХХ ст., коли його спадок був заново відкритий італійськими музикознавцями. На сьогодні, Антоніо Вівальді є одним із найбільш популярних композиторів світу, а його музика з великим успіхом виконується та записується багатьма провідними музичними колективами сучасності.

Музична спадщина цього генія епохи бароко є безмежною та налічує понад 700 творів: 465 інструментальних концертів, 76 сонат, 40 опер, кантати, ораторії та духовні твори.

Проте, в історію класичної музики композитор увійшов насамперед як засновник жанру сольного концерту. Під впливом італійської увертюри, він започаткував 3- частинний інструментальний цикл ( швидко-повільно-швидко).

Учора столичні шанувальники музики мали змогу переслухати геніальні твори Вівальді.

У першій частині концерту були представлені 4 інструментальних концерти  Антоніо Вівальді:

Концерт для струнного оркестру та баса контінуо (соль мажор), концерт для двох скрипок та струнного оркестру (ля мінор), концерт для скрипки, двох віолончелей та струнного оркестру (до мажор) та концерт для струнного оркестру та баса контінуо (до мажор). До слова, інструментальні концерти Вівальді — це твори неймовірної глибини та енергії. Вони у свій час надихали на творчість Йогана Себастіана Баха, який у молоді роки переклав для органу деякі концерти  сонячного італійця.

У другій частині концерту струнний оркестр Kyiv Mozart Orchestra та соліст Кирило Шарапов порадували глядачів безсмертним твором «4 пори року» — циклом із 4 скрипкових концертів, який по праву вважають найпопулярнішим музичним твором епохи бароко.

 Він звучить досить часто в багатьох концертних залах світу. На цю геніальну музику було поставлено чимало балетів,  численні хореографічні композиції, вона не раз звучала у кінофільмах та у театральних виставах.

 І кожен раз, слухаючи її в концертах, щоразу відкриваєш для себе щось нове та незвідане, насолоджуєшся дивовижною магією чарівних звуків  італійського генія Антоніо Вівальді.

Тетяна Асадчева

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *