Мудрості Максима Рильського: до 125-річчя класика відбулася презентація книги

Онук видатного українського поета Максим Рильський упорядкував збірку поезій, афоризмів, роздумів діда, а завдяки видавництву “Саміт-Книга” та Департаменту суспільних комунікацій КМДА це унікальне видання побачило світ.  Учора, в четвер, 20 серпня в тісному колі поціновувачів творчості Максима Тадейовича відбулася презентація книги.

  Будинок-музей Максима Рильського у Голосієві зустрічає відвідувачів лагідною прохолодою після спекотного дня. Тут, у тіні дерев саду, посадженого ще самим класиком, стоїть невеличкий стіл. Поряд — кілька стільців. Здається, ніби господар десь ненадовго вийшов, очікуючи в гості свого друга Остапа Вишню, з яким збирається погомоніти про літературні справи і життя. Максим Рильський дуже любив зустрічати гостей у домі, де виплекав свої шедеври -“Троянди й виноград”, “Зимові записи”, “Вечірні розмови”… Нині ж на гостини до Максима Тадейовича прийшли літератори, журналісти, видавці, шанувальники творчості. Вони неквапливо розміщуються у кріслах в очікуванні презентації.

 Власне, вона мала відбуватися в більш грандіозній атмосфері і у Національній філармонії України, адже цього року класику української літератури — 125 років. Завадив карантин… Але у презентації в майже родинному колі є також своя родзинка, переконаний Іван Степурін, який і організував творчу зустріч. Очолюване ним видавництво “Саміт-Книга” у співпраці з Департаментом комунікацій КМДА видало в світ книгу “Мудрості Максима Рильського”. — Надзвичайно приємно було підтримати цей проект, оскільки як говорив сам Максим Тадейович, книга — це розум для інших поважний. Тому мені дуже приємно, що у нашій синергетичній співпраці із “Саміт-Книга”, світ побачило таке прекрасне видання. Це посил гуманізму і доброти прийдешнім поколінням. Адже, знов таки, цитуючи класика, справжній поет — завжди сучасний!, — відзначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

 За його словами, частина тиражу книги про класика передана до столичних бібліотек, тож з ними може ознайомитися кожен охочий. -З огляду на економічну ситуацію поставало питання — чи підтримувати книговидання, або ж ні, то особисто в нашому Департаменті це питання не стоїть. Київська міська державна адміністрація підтримувала, підтримує і буде підтримувати книжкові проєкти. Більше того, щороку ми закладаємо все більше коштів саме на книговидання, — зазначив Роман Лелюк. 

Презентація видання “Мудрості Максима Рильського” відбулася у теплій та душевній атмосфері — сучасні літератори переповідали найбільш яскраві сторінки з життя класика, читали його вірші, розмірковували над мудрим словом класика. А на завершення — почаювали під "довженківськими" липами, які подарував поету український режисер та відвідали будинок-музей Максима Рильського. Євгеній Лопушинський

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *