Міла Йовович: киянка, яка підкорила Голівуд

Культова акторка народилася у Києві

17 грудня 1975 року у Києві народилася  зірка Голлівуду Міла (Міліца) Йовович. Її знамениті ролі в фільмах «П’ятий елемент», «Жанна д’Арк», «Оселя зла» та «Ультрафіолет» давно стали культовими, а саму Мілу вважають однією із найбільш яскравих акторок сучасного кіно.

Свої перші 5 років майбутня зірка світового кіно прожила в Києві: хоча її батьки не були за походженням киянами, доля звела їх у нашому славному місті за 2 роки до народження Міли. Молода перспективна акторка Галина Логінова, нещодавно закінчила Всеросійський інститут кінематографії, та приїхала у Київ працювати на кіностудії імені О. Довженка.  Там вона познайомилася зі студентом-медиком з Югославії Боді Йововичем, який приїхав на навчання у медичному інституті. 

5 років майбутня зірка світового кіно прожила в Києві

Через деякий час після народження Міли подружжя оселяється на Русанівці, а потім на Академіка Богомольця. У 1976 році у Йововича починаються проблеми з КДБ, і він змушений виїхати з країни. Як згадувала у спогадах Галина Логінова, її теж час від часу запрошували на бесіду, переконуючи, що шлюб з іноземцем шкодить її репутації та пропонували розлучитися. Але вона категорично відмовилася, і на початку 1981 року Галина Логінова з 5 річною дочкою їде за чоловіком до Лондона, а згодом виїздить до США.

Після еміграції, незважаючи на успішні роботи у кіно, Галина Логінова полишає кар’єру та зосереджується повністю на вихованні доньки, усіляко  підтримуючи таланти маленької Міли. Після успішних кастингів, дівчинка починає активно зніматися для модних глянцевих журналів з 11 років, а за 2 роки  вона успішно дебютує у кіно, зігравши у фільмі «Злиття двох місяців» молодшу сестру головної героїні. Через високу зайнятість у зйомках, Міла Йовович полишає навчання у школі, щойно їй виповнилося 13 років. Проте справжню світову славу Мілі Йовович принесла легендарна стрічка «П’ятий елемент», знятий Люком Бессоном у 1997 році. Ця стрічка і сьогодні вважається одним із найбільш видовищних фільмів у кіно, а неймовірні костюми для героїв створив відомий кутюр’є Жан Поль Готьє.

Cправжню світову славу Мілі Йовович принесла легендарна стрічка «П’ятий елемент»

Зараз у творчому доробку видатної акторки майже 50 кінострічок. Окрім роботи у кіно, тривалий час Міла була обличчям престижного косметичного бренду  L`Oreal, а також разом з подругою тривалий час розробляла дизайн власного бренду одягу. Після одруження з режисером Полом Вільямом Скоттом Андерсоном та народження 3 доньок, акторка зосередилась більше на вихованні дітей та родинних справах, хоча час від часу, радує  своїх шанувальників новими цікавими акторськими роботами.

Не забуває Міла і свого походження та коріння. Ще у 90-х вона випускає музичний альбом, коди увійшла композиція української народної пісні «Ой у гаю та при Дунаю». 

Міла із середньою донькою Дешіель

В свій єдиний приїзд до Києва у 2005 році, Міла Йовович прогулялася Києвом, купувала вишиванки та сувеніри на Андріївському узвозі.

Активно підтримувала земляків Міла і під час Революції гідності, і під час Євромайдану, публікуючи у соцмережах наступні рядки: «Усе, що відбувається в Україні, дуже близьке моєму серцю. Бачити, як мій народ страждає, бачити як українці переживають революцію, війну — дуже важко. Страждання моєї країни розбиває мені серце».

Хотіла бути ведучою на Євробаченні у 2017 році, проте з невідомих причин їй відмовили.

Незважаючи на цей прикрий епізод, ім’я Міли Йовович часто входить у топ-українців, які прославили нашу державу на весь світ, а у Посольстві США її фотографія висить поруч з Ігорем Сікорським та зірками Голлівуду з українським корінням Дастіном Гофманом та Девідом Духовни.

«Я досягла великого успіху, перш за все за допомогою величезною силі волі, якій я завдячую своїм походженням»,- любить зазначати в інтерв’ю голлівудська зірка, киянка, Міла Йовович.

Тетяна АСАДЧЕВА, «Вечірній Київ»

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *