Марія Бурмака на карантині влаштовує музичні зустрічі для дітей

Співачка та композиторка Марія Бурмака започаткувала чудову традицію. Майже щодня о 20.00 вона виходить в прямий ефір на своїй сторінці у Facеbook та Instagram та дарує дітям та дорослим вечір з українськими дитячими та народними піснями. Про прямі ефіри та життя на карантині вона розповіла "Вечірньому Києву".  

#співаємо з МБ

Чудово розумію, що на карантині найважче дітям. Вони не мають змоги гуляти в парках, на дитячих майданчиках. Мені пишуть з Аргентини, Канади, Ірландії – там люди не виходять з дому взагалі. Тому вирішила виходити в прямий ефір — але не з великим сольним концертом, а просто співати з дітьми. Зараз карантин подовжено, і я продовжуватиму співати онлайн дитячі і народні пісні. Власні композиції прибережу для своїх концертів, адже це праця багатьох людей, музикантів. 

В мене є два виданих альбоми дитячих пісень. Вони у дітей дуже популярні. За першим альбомом поставлена вистава «Мама сказала ні» у театрі Франка. Багато дітлахів знають всі пісні. У 2016-му я випустила другий дитячий альбом. В школах і на фестивалях ці композиції співають, в альбомах були їх караоке версії.

Влаштовую ефіри майже щодня. Загалом маю 22 дитячі пісні, і всі вже заспівала. Тож почала придумувати нові. Наприклад, на вірш Павла Тичини «А я у гай ходила», «Руханку». Батьки пишуть мені, що діти чекають цих вечорів. Тому я це роблю і робитиму як мінімум до 11 травня.

Працюю в ефірі, як на дитячих концертах. Не просто співаю, а й задаю питання, заохочую до розмови. Є діти, які постійно приходять на ці онлайн концерти, – з Ірпеня, Бережан,  Буенос-Айреса, Німеччини. Нещодавно був день народження у перкусіоніста нашого гурту, і я привітала його у прямому ефірі. Часто просять заспівати ту чи іншу пісню. Виконую не лише дитячі, і й  народні пісні, таким чином виходить єднання дорослих і дітей. Виступи інтерактивні,  кожен ефір різний.

Для мене це справжня робота: перед ефіром прибираю вдома, яскраво і красиво одягаюся, щоб діти бачили мене як казкового персонажа у вечірній казці. У мене багато картин, тому щодня вішаю позаду себе іншу. Артист – це магія. Неважливо звідки спілкуєшся, важливо створити атмосферу. Мені хочеться, щоб це зберігалося навіть через відстань. Сподіваюся, діти запам’ятають цей карантин такими гарними теплими зустрічами.  

Життя на карантині

Для мене життя завжди настільки наповнене подіями, суєтою, що зараз нервова система відпочиває. З іншого боку, сумую за своєю діяльністю. Маю машину, тож можу поїхати в ліс і погуляти. Але бракує зустрічей з музикантами, коли ми збираємося разом, співаємо. Бракує зустрічей з рідними, особливо з двоюрідною сестричкою, у якої доньці виповнилося півроку…

Намагаюся використовувати час на карантині з користю. Почала займатися йогою онлайн, продовжую слухати різні психологічні лекції, пробую нові рецепти страв. Перенанизала мамине намисто, свої намиста – мені подобається це робити. Люблю малювати олівцями. Нарешті дійшла черга до генерального прибирання, викидання непотрібного. Роблю це вже третій раз. А ще пишу пісні.

Найголовніше – зрозуміла, що можна жити і не поспішати. Зазвичай маю обмежений час, все регламентоване, на особисті справи залишається обмаль часу. Зараз можу не поспішати і насолоджуватися моментом. Але чекаю з нетерпінням, коли почнеться повноцінне життя, і все знову закрутиться. 

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *