Кращі українські короткометражки показують онлайн

Для кіноманів проходить онлайновий фестиваль короткометражних фільмів Apricot Short Film Festival. До 17 серпня безкоштовно показуватимуть найкращі українські стрічки, які ще ніколи не виходили онлайн.

У програму увійшли сім фільмів. Їх визнали не лише в Україні, а й включали у програми світових фестивалей й відзначали нагородами. Це анімаційне, документальне та ігрове кіно, яке говорить про важливі суспільні теми, піднімає питання самоідентифікації та знайомить із сучасною українською культурою.

Окрім перегляду кіно відвідувачі онлайн-фестивалю матимуть можливість лишати донейти і особисті коментарі для кожного вподобаного автора.

Відкрив фестиваль один із найтитулованіших українських анімаційних фільмів — «Кохання» режисера Микити Лиськова. За цю роботу він отримав премії «Золота Дзиґа» та «Кіноколо», а також став переможцем фестивалів у Пекіні, Таллінні, Лейпцигу.

Історія метаморфоз великого міста, де справжнє мистецтво народжується на вуличних стінах, а нове життя — у старих хрущовках. Місце дії — Дніпро, яке автор пропускає через фільтр сюрреалізму. Поки зі світлофорів лунає музика, коханню бути, навіть під такий невпинний процес декомунізації.

Також в програмі — «Технічна перерва» Філіпа Сотниченка, «Присвячується молоді всього світу ІІ» Яреми Малащука та Романа Хімея, «Поза зоною»

Нікона Романченка, «Післясмак» Юрія Катинського, «Дорога» Максима Ксєнди, «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина.

Подивитися фільми фестивалю можна на сайті.

Нагадаємо, Олег Скрипка відкрив безкоштовний фестиваль французьких комедій

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *