Київські театри презентують вистави онлайн: що подивитися

Марія КАТАЄВА

Через коронавірусні обмеження деякі покази столичні театри перенесли в онлайн, аби їх змогло подивитися якомога більше глядачів. У кінці жовтня охочі мають змогу побачити театральні прем'єри за закордонною драматургією.    

«Людина з…» Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі

У звичайному, здавалося б, відділку поліції затриманий ніяк не може зрозуміти причину свого арешту. На перший погляд, все в порядку: документи, що посвідчують особу, і чесні відповіді на питання мали б розставити всі крапки над «і». Але звичайний допит поліції перетворюється на дивне тестування, яке стирає усі кордони між реальністю і абсурдом. Що це? Тест на усвідомлення дійсності? Перевірка його буденних механічних дій? Лекція про музичний стиль noise industrial? Чи задушевна розмова про любов до батьківщини? І чому його, врешті, затримали, що взагалі тут відбувається і чи можна це все зупинити? П'єсу росіянина Дмитра Данілова «Людина з Подольська» переклав та адаптував драматург Павло Ар'є. Постановку на межі сюру та реальності здійснив білоруський режисер та драматург Дмитро Богославський. Детальніше

Коли: 29, 30 жовтня о 20:00.

Де: Facebook та Youtube театру.

«Дім»

Літературно-перекладацький фестиваль Translatorium спільно з Київським академічним театром драми і комедії на лівому березі Дніпра презентують онлайн прем’єру вистави за п’єсою британської авторки Ніколи МакКартні, що була перекладена з англійської під час перекладацької резиденції TRANSLATORIUM у квітні 2019 року.

«Дім» – драматична п’єса про взаємини чотирьох жінок, які зустрічаються в стінах добре знайомого будинку і проводять один день разом, переживаючи відлуння минулих травм. Історія сестер Енні та Кейт, а також дочок Енні – Джен і Джо розкриває складність сімейних стосунків і ставить багато запитань про опірні для людини поняття дому, рідних, підтримки, обов’язку, окремості, випробовуючи їх на міцність. Режисерка проєкту – Тамара Трунова.

Коли: трансляція вистави відбудеться 30 жовтня о 19:00 за сприяння платформи OpenTheatre.

Зареєструватися на перегляд.

«Для наших диких душ»



Вільна адаптація еротично-кримінального роману Бориса Віана (Вернона Саллівана) «І ми знищимо всіх потворних». Цей абсурдний та кумедний трилер, написаний у 1948 році, занурює головних героїв у поліцейське розслідування, що веде їх до викриття лабораторії божевільного лікаря, доктора Маркуса Шутца, який вирішив знищити всю потворність нашої планети, створивши клони «красивих» людей.

Створили постановку митці з України та Швейцарії. Вистава демонструється французькою та українською мовами з субтитрами.

Офлайн показ відбуватиметься в Довженко-центрі.

Коли: 30, 31 жовтня о 19.00

Де: Youtube

Нагадаємо, гігантські книжки у київському парку рекламують читання.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *