Київські бібліотеки поповняться новими книжками на 2 мільйони гривень

Цьогоріч на закупівлю книжок для бібліотек місто витратить близько 2,2 мільйони гривень. Про це повідомила директорка культури КМДА Діана Попова напередодні церемонії нагородження переможців ХХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’2019»



— Департамент культури опікується всіма бібліотеками в місті. Усього їх 139. Ми започаткували велику програму не тільки зі збільшення закупівлі книжок, а і з перетворення бібліотек на сучасні публічні простори. Щоб нові читачі приходили і закохувалися в книжку, щоб маленьких книголюбів більшало і в они зростали в іншому суспільстві. Гадаю, держава починає усвідомлювати та звертати увагу на роль бібліотек у житті суспільстві. Київ був і є тут флагманам, ми перетворили вже 5 бібліотек на сучасні бібліохаби. Вони про багатовимірність любові до книжки — до паперової, електронної, шрифтом Брайля та є інклюзивними просторами, – розповіла Діана Попова.

За її словами, закупівля книжок у Києві зростає.

— За останні 5 років було закладено на це 8,5 млн грн. А на цей рік у нас заплановано витратити 2,2 млн грн на закупівлю книжок, – додала директорка Департаменту.

Діана Попова пообіцяла, що книжки переможців рейтингу «Книжка року’2019» посядуть чинне місце на полицях столичних бібліотек.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *